Vásárhelyi Fidesz: amíg Márki-Zay a démonjait üldözte, a város a csőd szélére került 1

Márki-Zay Péter kénytelen volt elismerni, hogy két év alatt egyetlen korrupciós ügyet sem sikerült feltárnia – jelentette ki Cseri Tamás önkormányzati képviselő a vásárhelyi Fidesz mai sajtótájékoztatóján. A párt helyi szervezete szerint a polgármesternek bocsánatot kellene kérnie azért, amiért hosszú időn át megvezette a városban élőket.

– Márki-Zay Péter a minap egy közérdekű adatigénylés miatt kénytelen volt elismerni, hogy két év alatt semmilyen bűncselekményt vagy korrupciós ügyet nem sikerült feltárnia, ugyanis a nyomozó hatóság egyetlen esetben sem igazolta, hogy visszaélés történt volna – kezdte a sajtótájékoztatót Cseri Tamás. A fideszes képviselő emlékeztetett: a polgármester 2018-ban azzal kezdte a munkásságát, hogy szegedi és budapesti ügyvédekkel, politikusokkal próbált találni a városházán korrupciót, azonban ez nem sikerült, mivel az előző városvezetés nem követett el ilyet.

Vásárhelyi Fidesz: amíg Márki-Zay a démonjait üldözte, a város a csőd szélére került 2

Miközben Márki-Zay Péter két éve üldözte a különböző démonjait, a város csődközeli állapotba került. Az önkormányzati dolgozók nem kapják meg a teljes fizetésüket, és augusztusra fizetésképtelenné válhat a város – jelentette ki Cseri Tamás.

Havasi Katalin arra tért ki: az elmúlt két évben személyes áldozata volt a városvezető gyűlöletkampányának. – Többször alaptalanul vádolt meg, amiért a bíróság el is ítélte. A büntetést azóta is fizeti, azonban a bocsánatkérés még nem érkezett meg – ismertette a Fidesz helyi elnöke. Hozzátette, amíg a polgármester megpróbálta lejáratni Almási István emlékét és az előző városvezetés munkáját, addig a település fejlesztésektől, milliárdoktól esett el.

Vásárhelyi Fidesz: amíg Márki-Zay a démonjait üldözte, a város a csőd szélére került 3

– Márki-Zay Péter politikailag és emberileg is megbukott. Ilyenkor tisztességes ember bocsánatot kér, tisztességes politikus pedig lemond. Várjuk, hogy ő ebbe a csoportba tartozik-e – hangsúlyozta Havasi Katalin.

Hegedűs Zoltán annak kapcsán szólalt meg a témában, mert baráti szálak kötötték Almási Istvánhoz, illetve kötik az Almási-családhoz. Az egykori alpolgármester szerint Márki-Zay Péter sok becsületes vásárhelyit manipulált, megtévesztett a néhai polgármester lejáratásával, mivel azt sugallta, hogy az előző városvezetést korrupciós ügyek jellemezték. – Egy bocsánatkérés segítene, illetve az új városvezetésnek le kellene már zárni ezt, és dolgozni kellene. Legyen végre Hódmezővásárhely az első! – hívta fel a figyelmet végül Hegedűs Zoltán.

Vásárhelyi Fidesz: amíg Márki-Zay a démonjait üldözte, a város a csőd szélére került 4