Okos telefonos tájékozódási játékkal vár a Kása-erdő

Egy nyertes pályázatnak köszönhetően információs táblák, új turistaút, tájékoztató honlap és okos telefonos tájékozódási játék került kialakításra Vásárhelyen. A Kása-erdőt ily módon próbálják még vonzóbbá tenni a helyek körében.

2017-ben Hódmezővásárhely Önkormányzata megnyert egy pályázatot, aminek keretében több közösségformáló programot is szerveztek. Ennek részeként egy felmérést is végeztek, melynek kiemelt pontja volt, hogy a vásárhelyiek miként szeretnék „használni” a Kása-erdőt.

A felmérésből kiderült, hogy a vásárhelyiek szeretnék, ha az erdőben lévő túraútvonalakat fejlesztenénk. Ezért döntöttünk úgy, hogy egy 3,6 kilométeres új útvonalat jelöltünk ki. Az zöld jelzéssel ellátott ösvény egy újabb lehetőséget ad arra, hogy bárki belevesse magát a természetbe” – mondta el Varga Anikó, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ intézményvezetője.

Az új útvonal mellett 6 darab információs táblát is elhelyeztek, amin egyrészt szerepelnek a túraösvények, és tudnivalók, másrészt a jövőbeli programokat is megtalálják majd a természetjárók ezeken a táblákon.

Okos telefonos tájékozódási játékkal vár a Kása-erdő 2

Egy applikációt is kifejlesztettek, amivel egy újabb, izgalmas időtöltést kínálnak a természetbarátoknak. Petrócki Ádám Hód-Mentor Sportegyesület elnöke kifejtette, hogy korábban már felfestették a piros, illetve a kék jelzéseket, mostantól pedig már a zöld jelzést is követhetik a túrázók. A telefonos alkalmazás kapcsán elmondta, hogy a MapRun gyakorlatilag egy tájékozódási játék. Különböző ellenőrzési pontok vannak kihelyezve az erdőben, az alkalmazás pedig segít megtalálni ezeket.

Nagyon reméljük, hogy ezzel játékos módon sikerül kikapcsolódási lehetőséget nyújtanunk a vásárhelyieknek” – zárta gondolatait Petrócki Ádám.

Az alkalmazást MapRunF néven kell keresni az AppStore-ban, illetve a Google Play áruházban.

Okos telefonos tájékozódási játékkal vár a Kása-erdő 3