A vártnál nagyobb fejtörést okozott a matek érettségi 3

„Ilyen nehéz feladatokkal még nem találkoztam” – mondta az egyik vásárhelyi eötvösös diák, amikor arról kérdeztük, hogyan vette az akadályokat a keddi matematika érettségin. Osztálytársai is hasonlóan vélekedtek: jobbra számítottak.

A hétfői irodalom és magyar nyelvtan írásbeli kapcsán a Bethlennél és a Corvinnál jártunk, míg kedden, a matematika után a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Eötvös József Szakgimnázium és Szakközépiskola 12.A osztályos tanulóival beszélgettünk.

A vártnál nagyobb fejtörést okozott a matek érettségi 4

– Váratlanul ért, hogy ilyen nehéz volt a feladatsor. Eddig nem volt gondom a matematikával, de most rosszabbat írtam, mint terveztem. Könnyebbre, jobbra számítottam – árulta el lapunknak Friedl Máté, akinek elsősorban a függvények okoztak nehézséget. A mentőápolónak készülő fiatal elmondta, korábban hallottak olyan híreket, amik szerint a koronavírus miatti óvintézkedések és a digitális oktatás miatt esetleg könnyebbek lesznek a vizsgák, ez azonban szerinte egyáltalán nem igazolódott be.

A vártnál nagyobb fejtörést okozott a matek érettségi

Börcsök Zsófia sem volt elégedett. – Alapból gyengébb vagyok ebből a tantárgyból, így rengeteget készültem az előző évek feladataival. Azok viszont sokkal könnyebbek voltak, ilyen nehézzel még nem találkoztam – értékelt a lány, aki kettesre, maximum hármasra számít. Egyébként a katonai pálya érdekli, de elgondolkozott a pénzügyi irányon is.

A vártnál nagyobb fejtörést okozott a matek érettségi 2

– Bízom benne, hogy meglesz a közepes osztályzat. A térgeometria ment a legnehezebben – vette át a szót Görbe Dániel, akinek az irodalom viszont jobban sikerült, így jobb eredményt is vár. A fiú a jövőben villanyszereléssel foglalkozna.

A kis diákcsoportból a legoptimistább Faragó János volt, aki nehezebb feladatsorra készült, ezért egy hármast mindenképpen remél a mai megmérettetéstől. A fiú a tervei szerint később festőnek vagy asztalosnak tanul tovább.

A vártnál nagyobb fejtörést okozott a matek érettségi 1

A végzősök még elmondták: mindenki kapott maszkot, ami nélkül nem  léphetnek be az iskola területére, illetve a bentlét során folyamatosan kötelező használniuk a kihelyezett fertőtlenítőket. Azt pedig jónak tartják, hogy mindössze néhányan tartózkodnak a dolgozatírás közben a teremben.

Az érettségi szerdán a történelemmel folytatódik.