Munkáltatói igazolás kell az óvodai és bölcsődei ellátáshoz

A kormány döntése alapján Hódmezővásárhelyen is megváltozik az élet hétfőtől. Óvodába és bölcsődébe csak munkavállalói igazolás bemutatásával viheti a gyereket a szülő.

Mári-Zay Péter elmondta, hogy nem hivatalos információja van arról, hogy újabb fertőzött van Vásárhelyen. A rendőrség beszámolója szerint 240 intézkedés történt a városban a kijárási korlátozás megszegés kapcsán. Született 4 feljelentés, és 12 szabálysértés.

A polgármester elmondta, hogy a piacon és a boltokban kötelező a maszk viselése. Szombaton a piac ismét délután lesz nyitva 12-től 18 óráig. A 65 év felettiek déltől 2 óráig látogathatják, 2-től 6-ig pedig a 65 év alattiak látogathatják a vásárteret. A többi piaci nap nem változik.

A strand is megnyitja kapuit, de csak a 3 kinti medencét lehet használni. A vendéglátóhelyek is kinyithatnak, de csak a kerthelyiségekben fogadhatják a vendégeket. Istentiszteleteket, szentmiséket lehet tartani, azonban egyelőre csak az unitárius- és a baptista közösségek tartják meg ezeket. A többi egyházközösségek később döntenek erről.

A sportlétesítményeket is igénybe lehet venni, azonban az egyesületek egy része nem kívánja még igénybe venni azokat.

Változik az óvodák és bölcsődék rendje is. Mostantól a szülő csak munkavállalási indokkal viheti óvodába vagy bölcsődébe a gyermekét: szülőktől munkáltatói igazolást fognak kérni. A gyerekeket 5 fős csoportokba kell rendezni.

Újraindul a háziorvosi ellátás is, azonban előzetesen, telefonon be kell jelentkezni.

Fotó: Márki-Zay Péter Facebook oldala