A mintaértékű, vásárhelyi program is feladat volt a történelem érettségin

Május 4., hétfő van. Vidéken, így Csongrád megyében is megszűnt a kijárási korlátozás, az üzletekben azonban kötelező maszkot viselni. Ma megkezdődnek az írásbeli érettségi vizsgák is.

Budapesten és Pest megyében az eddigi kijárási és nyitvatartási korlátozások maradnak hatályban. Az ország többi részén valamennyi üzlet, strand, szabadtéri fürdő, múzeum, állatkert kinyithat és látogatható. Az üzletekben és a tömegközlekedésben azonban szájat, orrot eltakaró orvosi maszkot, sálat vagy kendőt kell viselni.

Ma 9 órától megkezdődnek az érettségi írásbeli vizsgák. A tanulóknak a vizsgáknak helyet adó intézmények folyosóin és közösségi helyiségekben kötelező, a vizsga közben pedig erősen ajánlott a maszkviselés.  Az intézményekben az érettségi alatt folyamatosan betartják a higiéniás intézkedéseket, takarítanak, az épületek kapuit, ajtóit kitámasztják, a vizsga nyitott ablakok és szellőztetés mellett zajlik. A vizsgák alatt legfeljebb 10 vizsgázó lehet egy teremben, közöttük legalább másfél méter távolságot kell tartani. A múlt héten a vásárhelyi Eötvös és Bethlen iskolákról is megtudtuk, hogyan készülődnek a rendhagyó érettségire.

Vasárnapi fő híreink röviden: míg Vásárhely megszorít, Makó nem spórol az intézményi dolgozókon, kimondta a bíróság, hogy maradhat képviselő Cseri Tamás, brutális módon végzett Szilágyi Istvánnal a fia.

Isten éltesse a Mónikákat!

Egyébként közepesen felhős, szeles időnk lesz. A hőmérséklet 19 fokig emelkedhet.

Ezen a napon történt:

1900 – Megalapították az 1. FC Nürnberg futball csapatot.

1979 – Margaret Thatcher, az első női brit miniszterelnök megalakította konzervatív kormányát.

1989 – Megszületett Gyurta Dániel olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok úszó.

Kellemes hétkezdést, csak óvatosan!

Fotó: Illusztráció