Húzzunk még bele – pár kattintás Székelyföldért, a magyarságért!

A véghajrához érkezett a Székely Nemzeti Tanács európai uniós polgári kezdeményezése, május 7-éig lehet aláírni a nemzeti régiók védelmét célzó petíciót. Még összejöhet az egymillió szignó, mindenki támogatására szükség van. Fogjunk össze, magyarok: egy mindenkiért, mindenki egyért!

Az utóbbi napokban örvendetesen felpörgött a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) a nemzeti régiók védelmét célzó európai uniós polgári kezdeményezésének online támogatottsága (cikkünk megjelenésekor közelíti a 450 ezer csatlakozót), de mindig messze az egymilliós cél. Miközben a május 7-i záróhatáridő már itt van a nyakunkon. Az akció keretében – ha Brüsszel nem ad engedélyt a COVID-19 járvány kapcsán kért féléves, rugalmas módosításra – május 7-éig tehát egymillió szignót kellene összegyűjteni, hogy az Európai Unió érdemben foglalkozzon végre a kérdéssel, a nemzeti régiók védelmével, illetve fejlesztésével.

Ne adjuk fel, húzzunk bele, EGYÜTT MÉG SIKERÜLHET! De most már tényleg mindenkire, minden magyar összefogására, segítségére szükség van az őshonos kisebbségek támogatása kapcsán.

„Nélküled nem sikerülhet. Aláírásoddal a megmaradásukért küzdő nemzeti kisebbségeket segíted. És természetesen az összes határon túli magyar nemzeti régiót is, mint például a Székelyföldet, a Csallóközt vagy a Partiumot. Ezek a régiók hosszú évtizedek óta fejlesztési gondokkal küzdenek. Kormányaik nem támogatják eléggé fejlődésüket, nem segítik megmaradásukat. Segíts aláírásoddal, hogy Brüsszel is segíthessen! Európa nemzeti régiói számítanak rád. Nélküled nem sikerülhet” – üzenik a kezdeményezők. Neked!

„Segítsük együtt a székelyeket, a baszkokat, a katalánokat, segítsük együtt Európa őshonos nemzeti kisebbségeit! Segítsük együtt megmaradásukat! Segítsük együtt, hogy ezek a kisebbségi nemzeti régiók európai uniós kohéziós pénzekhez juthassanak közvetlenül a brüsszeli kasszából” – kérik a szervezők.

A karanténlustálkodásban csak néhány kattintás, nem sok, támogasd te is a nemzeti régiók boldogulását, jövőjét! Húzzunk bele! Fogjon össze, mutasson erőt az összmagyarság, hogy Székelyföld, Kalotaszeg, Partium és Felvidék és a többi magyar többségű régió szabadon fejlődhessen tovább az Európai Unióban, miközben megőrzi magyarságát, identitását, nyelvét és kultúráját!

Ne feledjétek: minden magyar felelős minden magyarért! Hajrá, magyarok szerte a világban, hajrá, SZNT!

A petíciót a nemzetiregiok.eu vagy az irdala.hu címen, azaz ITT támogathatod aláírásoddal!

Borítókép: MTI/Veres Nándor