Klasszikus és kortárs zene várja a közönséget a Szegedi Szabadtéri Játékok ajándékkoncertjén

A legújabb járványügyi szabályozás értelmében szinte biztossá vált, hogy elmaradnak az idei Szegedi Szabadtéri Játékok. Az elővételben megváltott jegyek visszaváltásának módjáról május 10-ig információval szolgál majd a REÖK.

Augusztus 15-ig nem lehet megtartani a száz főnél nagyobb beltéri és az ötszáz főnél nagyobb kültéri rendezvényeket – jelentette be Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.

– Mi is most értesültünk a kormányinfóból. A Magyar Közlönyben még nem jött ki a rendelet, így még nem tudjuk a részletszabályait, de az bizonyosnak látszik, hogy a Szegedi Szabadtéri Játékok idei műsorát is megpecsételte. Elkezdünk felkészülni erre a helyzetre, és május 10-ig információval szolgálunk majd a továbbiakról, különös tekintettel arra, hogy a jegyek visszaváltására mikor és milyen módon kerül sor – közölte Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója.

Hozzátette, a rendelet a XVIII. Táblaképfestészeti Biennálé lebonyolítását nem veszélyezteti.

– A biennálé megrendezését első perctől kezdve célul tűztük ki, az volt csak a kérdés, hogy online vagy offline módon történik-e majd. Így vagy úgy, biztosan megrendezzük – mondta.

Forrás: delmagyar.hu