Megkönnyítik az érettségizők dolgát

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum három vásárhelyi intézményeiben 163-an, nyolc tagintézményében pedig összesen 532-en érettségiznek az idén – adta hírül a Rádió 7.

Árva-Nagy Sándorné főigazgató a Rádió 7-nek elmondta, hogy habár a koronavírus-veszélyhelyzet miatt az alapvetően írásbeli vizsgákat jelentő érettségi jelentkezéseit náluk is lehetősége volt visszavonni a diákoknak, ezzel mindösszesen 3 tanuló élt.

Hozzátette, szóbeli vizsgát például testnevelésből lehet tenni, de annak a diáknak is lesz lehetősége szóban javítani, akinek írásbeli eredménye elérte a legalább 12 százalékot, de nem érte el a 25 százalékos minimum-követelményt.

Közlése szerint a veszélyhelyzet csökkentése érdekében maszkot és gumikesztyűt, illetve kézfertőtlenítőt is biztosítanak a diákoknak. Egy-egy teremben legfeljebb 10 diák írásbelizhet majd, egymástól legalább másfél méter távolságban. Emlékeztetett arra, hogy az érettségi 9 órakor kezdődik a szokásos 8 helyett, hogy az utazásból eredő találkozásokat a tömegközlekedési eszközökön csökkentsék.

Árva-Nagy Sándorné erről részletesen így nyilatkozott: „A dolgozatokat május 28-29-én tekinthetik meg a diákok, a jogszabály most két napot biztosít a számukra és ezeket megtekintésre elektronikusan is elküldhetjük nekik. Június 2-áig tehetnek észrevételt a dolgozatokkal kapcsolatban a tanulók.”

Forrás: radio7.hu
Fotó: Illusztráció