Tűz a Kincses-telepen! (fotók) 5

Csongrádon, Vásárhelyen és Szegeden is felcsaptak a lángok – közölte a katasztrófavédelem.

A konyhában csaptak fel a lángok szombaton Csongrádon, egy Szentháromság utcai lakásban, ahol a tűhelyen felejtett étel gyulladt ki. Az eset során senki sem sérült meg, de a lakás helyiségeit sűrű füst borította. A város hivatásos egysége visszahűtötte a forró edényzetet, majd átszellőztette a lakást.

Egy negyven négyzetméter alapterületű melléképület égett szombaton Hódmezővásárhelyen, a Dobó Katalin utcában. A város hivatásos tűzoltói három vízsugárral fojtották el a lángokat, a tűzesetben senki sem sérült meg.

Szombaton kora este egy szegedi melléképület égett, a benne tárolt bútorokkal együtt. A szegedi tűzoltók három egysége oltotta el a lángokat, a tűzesetben senki sem sérült meg.

Épületre dőlt egy nagy méretű faág Szentesen, a Dózsa György utcában. A szentesi hivatásos tűzoltók végezték el a mentést motoros láncfűrész és mentőkötél segítségével. Senki sem sérült meg.

Segítségért kiabált egy idős ember szombaton éjjel Szegeden, a Szilléri soron. A szegedi tűzoltók érkeztek a helyszínre, károkozás nélkül jutottak be a lezárt lakásba. A beavatkozást követően a tűzoltók a sérültet átadták a mentőszolgálat munkatársainak.

Vasárnap három kisebb szabadtéri tűzesetről érkezett bejelentés a szeged főügyeletre, Ásotthalmon, Klárafalván és Kübekháza közelében csaptak fel a lángok, a hivatásos tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a tűz nem terjedt tovább a száraz aljnövényzetben.

Járdára hasadt egy nagy méretű faág vasárnap Szegeden. A város hivatásos egysége végezte el a műszaki mentést, melynek köszönhetően személyi sérülés nem történt.

A fotó a vásárhelyi Dobó Katalin utcai tűzesetnél készült.