Bogárháton érkezett a legújabb The Garde klipp

Új dallal jelentkezett a makói-szegedi-algyői The Garde zenekar, akik rögtön egy klipet is összedobtak az új szerzeménynek. A felvételről és a karantén ideje alatt elkészített videóról Botos Tibor gitáros, énekes és Prágai Krisztián dobos beszélt portálunknak.

A makói zenekar egy egészen új anyagon dolgozik, íródnak az új dalok, azonban volt még egy be nem fejezett alkotás, aminek elkészítésével most végre pontot tettek az egy éve húzódó alkotómunka végére. Megjelent a Magadból című szerzemény, amihez egy videóklip is párosul.

Botos Tibor, a zenekar gitárosa és énekese elmondta, hogy ez a szám is 1 éve íródott, az „Ottahol” kísérődala. A dallamot a gitárosuk, Deák Attila szerezte, melyhez egy graffiti szerű szöveg párosul.

Ez egy mélyebb hangvételű, művészibb zene lett. A szövegének két fő mondanivalója van:

  • egy kapcsolat lezárásakor – legyen az szerelmi, baráti vagy éppen munka – hegek, sebek keletkeznek, és kialakul egy „lelki kéreg”. Minél vastagabb ez a kéreg, annál nehezebb eljutni az ember szívéhez.
  • ha már sikerült eljutni a kéreg alá, akkor nincs szükség nagy vállalásokra, sokszor elég egy apróság, egy félmosoly is, hogy boldogságot okozzunk.

Meglehetősen furcsa, és érdekes szerzemény lett ez, de pont ezért nagyon szeretem” – mondta el az énekes-gitáros.

Bogárháton érkezett a legújabb The Garde klipp 1

Prágai Krisztián dobos kifejtette, hogy a régóta szerették volna elkészíteni ezt a klipet, a fejekben már össze is állt egy verzió, de a koronavírus-járvány miatt az „A” verziót nem lehetett megvalósítani. A kialakult helyzet azonban arra jó volt, hogy egy második verziót készítsenek.

A felvételek amatőr módon, két mobiltelefonnal készültek. Beültünk a Bogárba, és körülbelül 2-3 óra alatt elkészültek a felvételek. A család rengeteg ötletet adott, a fiam pedig a vágásban segített. Egy videóvágó táborban tanulta mg, hogy hogyan kell ezt csinálni, és most kamatoztatta a tudását. Mondhatni egy családi videó készült” – tudtuk meg Krisztiántól.

Bogárháton érkezett a legújabb The Garde klipp 2

A zenekar tagjai hozzátették, hogy eredetileg szerették volna, ha a klipben a zenekar tagjai is szerepelnek, azonban ez nem volt lehetséges a vírus miatt, ezért régebbi fotókat vágtak be a videóba. Március óta nem tudtak együtt zenélni, és találkozni sem tudtak a zenészek. A „karantén” azonban arra jó volt, hogy elkészült végre a Magadból, így mostantól 100 százalékosan a következő anyagra koncentrálnak.

Íme a dal, a The Garde – Magadból: