Vásárhelyen is megvannak az első koronavírus-fertőzöttek!

Kiterjesztik a korábban a tömegközlekedésre szabott intézkedést. A fővárosi operatív törzs döntését Karácsony Gergely jelentette be – írja a Blogstar.

A fővárosban április 27-étől nemcsak a BKK járatain, de a boltokban, a piacokon, a bevásárlóközpontokban és a taxikban is kötelező a maszk, kendő vagy sál viselése – a fővárosi operatív törzs döntését Karácsony Gergely főpolgármester jelentette be közösségi oldalán kedden délután.

A politikus úgy fogalmazott, nemzetközi tapasztalatok szerint elsősorban zárt térben veszélyes a járvány idején, ha nem fedjük el orrunkat, szánkat, amivel elsősorban a másik ember, de végső soron mindannyiunk egészségét védjük. A közös cél pedig nem lehet más, mint a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése, ezért az intézkedés bár kellemetlen, de szükségszerű – fogalmazott a főpolgármester, aki tehát arra szólította fel Budapest lakóit, hogy jövő hétfőtől ne csak a tömegközlekedési eszközökön, de a taxikban és vásárlás során is minden esetben viseljenek maszkot, vagy takarják el arcukat esetleg sállal, kendővel.

Videójában arról is beszélt, a jelenlegi szigorú korlátozásokat előbb-utóbb Budapesten is oldani kell, és bár „nem jó így sétálni, de még mindig jobb, mint ha nem is lehetne sétálni”…

„Döntésünket egyeztettem a kormánnyal is. Tudom, ez egy újabb kényelmetlen intézkedés, de egyben szükséges, mindannyiunk érdekében, ezért kérem az együttműködésüket. Óvjuk meg mások és saját egészségünket is!” – írja a főpolgármester.

Forrás: blogstar.hu