Jó reggelt, Vásárhely! 526

Április 15. napja, szerda van. Ma már száraz, túlnyomóan napos időre készülhetünk. Hajnalban nagy területen fagyhat, -8, +2 fok várható, napközben 13-17 fokot mérhetünk.

  • Sok vállalkozó örömmel vette volna, ha a városvezetés legalább fontolóra veszi a Fidesz-frakció javaslatát, és eltörli az idei évre a kis- és középvállalkozások helyi adóit – mondta el lapunknak ifj. Hajdú József, arra reagálva, hogy Márki-Zay Péter polgármester nem fogadta el a kormánypárti képviselők felvetését.
  • Az újabb tesztet vélhetően szerdán végzik el a családnál, ahol a kicsi is kilábalni látszik a megbetegedésből. Közben tesztelik a velük kapcsolatba kerülteket is – írja a vasarhely24.com.
  • Több mint 4600 rendőri intézkedés volt a kijárási korlátozások megszegése miatt a húsvéti hétvégén – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője a keddi online sajtótájékoztatón. Többfős csoportosulások alakultak ki a húsvéti hosszú hétvége alatt a Balaton déli partján és a nagy bevásárlóközpontok közelében – mondta Lakatos Tibor.
  • „Eltelt húsvét hétvége, és megjelentek az első igazolt fertőzöttek. Úgy gondolom, hogy természetesen eddig is lehettek már fertőzöttek” – mondta el sajtótájékoztatóján a polgármester, aki hozzátette, hogy az ő információjukat, és a helyi sajtó értesüléseit összeadva a városban már legalább 3 koronavírusos lehet.
  • Birtokba vette a külső kifutót a törpevíziló-kölyök a Szegedi Vadasparkban, a két és fél hónapos nőstény édesanyjával fedezi föl a külvilágot – közölte Veprik Róbert igazgató kedden az MTI-vel.
  • Az Orbán-kormány mostani támogatottságának a növekedése abból is fakad, hogy nemcsak követik az eseményeket, hanem aktívan lépnek fel – mondta Kiszelly Zoltán az Origónak annak kapcsán, hogy az elmúlt hetekben történelmi csúcsra emelkedett a kormány intézkedéseinek a támogatottsága.
  • A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Zsoldos Ferenc Szakgimnázium diákjai és tanárai varrták azokat a maszkokat, amiket Hegedűs Zoltán kancellár adott át a Hódmezővásárhelyi Tűzoltóság munkatársainak.

Minden Anasztázia és Tas nevű olvasónknak boldog névnapot kívánunk!

Ezen a napon történt:

1452 – Megszületett Leonardo Da Vinci festő, szobrász, grafikus, építész, mérnök és természettudós

1910 – Bánki Donát bejelentette szabadalmát a nyersolajmotorra

1934 – Megszületett Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas színművész, rendező

2019 – Tűz ütött ki a Notre-Dame-ban

Szép napot, jó munkát! Vigyázzunk egymásra, és ha teheti maradjon otthon!