Operatív törzset állít fel a vásárhelyi önkormányzat 7

„Eltelt húsvét hétvége, és megjelentek az első igazolt fertőzöttek. Úgy gondolom, hogy természetesen eddig is lehettek már fertőzöttek” – kezdte sajtótájékoztatóját a polgármester, aki hozzátette, hogy az ő információjukat, és a helyi sajtó értesüléseit összeadva a városban már legalább 3 koronavírusos lehet. 

Márki-Zay elmondta, hogy a piacot például azért nem zárták le, mert nem tudtak fertőzöttről. Ennek ellenére ott (is) kötelezővé tették a maszkot, és a népszerű turisztikai helyek elérését (például Mártély) is korlátozták.

Kifejtette, hogy Vásárhelyen 53 személy van karanténban, 46 helyszínen. A korlátozás be nem tartása miatt 99 alkalommal intézkedtek a rendőrök, és 1 alkalommal helyszíni bírságot is kiszabtak. A hosszú hétvégén 8 figyelmeztetés, és egy szabálysértési feljelentési feljelentés történt.

Elmondta továbbá, hogy Vásárhelyen több ezer maszkot osztottak szét, fertőtlenítőszereket helyeztek ki a hivatalba, és csökkentették a nyitvatartási időt.

A hajléktalanszálló kapacitását megnövelték, és a lakói kijárási tilalom alá tartoznak, új hajléktalant pedig nem fogadnak be. Az utcán élőket egy új helyen tudják elszállásolni.

Az idősek otthonában egy hátsó, zsilipes bejáratot hoztak létre, a dolgozók pedig a tömegközlekedést mellőzve járnak dolgozni.

Fotó: archív