Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoport: a romák a sokszínű európai örökség elválaszthatatlan részei

A romák a sokszínű európai örökség elválaszthatatlan részei, a roma közösségek integrációját, elfogadását azonban továbbra is segíteni kell az európai társadalmakban –  hangsúlyozta a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja a Nemzetközi Roma Nap alkalmából kiadott közleményében szerdán.

A képviselőcsoport rámutatott: noha a koronavírus elleni küzdelem az elsődleges, veszélyhelyzetben sem hagyhatunk magára senkit

A képviselők leszögezték: munkájuk során mindent meg fognak tenni azért, hogy a magyarországi romák minden gazdasági segítséget megkapjanak ahhoz, hogy közösségeik biztonságban éljenek, tagjaik megőrizzék egészségüket. Folytatják a Roma Stratégia felülvizsgálati munkáját, hogy egy még átfogóbb és hatékonyabb európai szintű rendszer épülhessen ki a romák védelmére – írták.

Járóka Lívia, az Európai Parlament fideszes alelnöke hozzátette: a veszélyhelyzet azt is megmutatja, hogy a küzdelemben való összefogás és a szolidaritás megerősíti a közösségeket. A roma kultúra ehhez is támaszt nyújt – tette hozzá.

Fotó: illusztráció