Egy nap alatt leaszfaltozták a földeáki Somogyi Béla utcát 1

Remek tempóban haladnak az önkormányzati útaszfaltozással a kivitelezők. Már el is készült a Somogyi Béla utca József Attila utca felőli ötszáz méteres szakasza.

Tegnap kezdték, és már el is készültek a kivitelezők a földeáki Somogyi Béla utca József Attila utca felőli részének aszfaltozásával. Az útpadka feltöltése várhatóan szerdán, csütörtökön történik meg. Hátra van még az Ady Endre utca teljes egészének leaszfaltozása. A tervek szerint a munkálatok nagypéntekre, azaz április 10-re be is fejeződnek.

Az önkormányzati utak karbantartására tavaly szeptemberben beadott pályázatával összesen huszonhárommillió-ötszáznyolcvannégyezer (azaz 23 millió 584 ezer) forintot nyert a Magyar Falu Programtól a földeáki önkormányzat. Az erről szóló hivatalos értesítést még tavaly karácsony előtt küldte meg a községi önkormányzatnak Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Gyopáros Alpár kormánybiztos.

A község egyébként a Magyar Falu Programba tavaly több pályázatot is beadott, és csak ezzel az egyetlen eggyel nyert.

Az útépítési munkálatokra kiírt közbeszerzési eljáráson egyébként négy cég indult: a kisvarsányi székhelyű Ba-ro Út Kft. bruttó 52 millió 721 ezer 763 forintos, a gyürei Requin General Kft. bruttó 39 millió 5 ezer 256 forintos, a budapesti Road-Ép Generál Kft. bruttó 29 millió 951 ezer 680 forintos, az algyői székhelyű Délút Kft. bruttó 49 millió 279 ezer 310 forintos ajánlatot adott be.

A földeáki képviselő-testület márciusi ülésén döntött arról, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tevő vállalkozás végezheti el az aszfaltozási munkálatokat.

A munkálatok hétfőn a Somogyi Béla utca József Attila utca felőli 500 méteres szakaszán kezdődnek. Miután ezt elvégezték, a kivitelezők az Ady Endre utcán 900 méteres szakaszán folytatják az aszfaltozást. Az útépítés kivitelezése miatt egyébként az érintett utcaszakaszokat reggel 8 óra és délután 4 óra között lezárták a forgalom elől, azaz oda vagy onnan autóval majd egyáltalán nem lehet be-, illetve kihajtani a két időpont között.

Az önkormányzat felhívta a Somogyi Béla utca József Attila utca felőli szakaszán, valamint az Ady Endre utcán élők figyelmét, hogy ingatlanjaikat a fenti időpontok között nem fogják tudni gépjárműveikkel megközelíteni, így gondoskodniuk kell a járműveik elhelyezéséről, ha használni akarják azokat a munkálatok befejeződése előtt.

Korom András
Makó Híradó