Jó reggelt, Vásárhely! 521

Virágvasárnap van, a Nagyhét első napja. Ma is napos, száraz időre számíthatunk, felhők is alig lesznek az égen. Délutánra 15-20 fokig melegszik a levegő.

A szombati nap legfőbb szombati hírei: az Emlékpont is zárt ajtókkal kénytelen működni a koronavírus-járvány miatt, azonban az élet nem állt meg, hiszen megjelent az első videója a közintézménynek. A vásárhelyi törzsszurkolók ismét adakoztak, a Bessenyei Színkör pedig esti mesével készül a gyerekeknek. Szerencsére a tram tarin munkálatai sem álltak le, az építkezésről Lázár János osztott meg képeket.

Nézzük, mi történt a térségünkben! A veszélyhelyzetben is helytáll a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató és az ÁGOTA Alapítvány, szeretetüzenetekkel biztatják a nagymágocsi otthon dolgozóit, Mezőhegyesen pedig egy kiscsikó született.

Ami pedig az országos híreket illeti: A magyar munkaalapú gazdaságra, a munkahelyek megvédésében szerzett magyar tapasztalatokra hívta fel a figyelmet Orbán Viktor miniszterelnök abban a válaszlevélben, melyet az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) főtitkárának írt. A Kína-Magyarország légihíd szombati mérlege: mintegy 4 millió maszk, több mint 400 ezer védőruházat, 100 ezer védőszemüveg, 30 ezer pár kesztyű és több mint 6 ezer arcvédő plexi. A kormány magán kezdte a koronavírus-járvány miatt szükséges takarékosságot, így elvon és átcsoportosít a minisztériumoktól összesen 1345 milliárd forintot.

Boldog névnapot kívánunk minden Vince nevű olvasónknak!

A mai napon történt:

1903 – A magyar labdarúgó-válogatott először aratott győzelmet

1912 – Megszületett Örkény István, Kossuth-díjas író, gyógyszerész, a magyar groteszk próza megteremtője

1946 – Megszületett Bródy János szövegíró, zeneszerző, énekes

1944 – Magyarországon kötelezték a zsidókat a sárga csillag viselésére

Kellemes vasárnapi napot kívánunk! Vigyázzon magára, jó egészséget!