Bemutatta képviselőjelöltjeit a Fidesz és a Szeretem Vásárhelyt 6

A fideszes önkormányzati képviselő szerint Márki-Zay Péter még a látszatra sem adott, amikor reagált arra, hogy töröljék el erre az évre a vásárhelyi kis- és középvállalkozók helyi adóit.

Cseri Tamás erről a Facebook-oldalán számolt be, az alábbi posztban:

„Szentek és halandók

Tegnap a helyi Fidesz kezdeményezte városunk vezetésénél, hogy a járvány következtében veszélybe került kis és középvállalkozók számára töröljék el idén a helyi adókat. Polgármesterünk gyorsan reagált is, még a látszatra sem adva, hogy időt vagy energiát pazarolt volna a javaslat megfontolására, megbeszélésére legalább az őt támogató képviselőkkel. Legott ki is jelentette házi médiájában: erre bizony egy fillér sincs, üres a városi kassza. Mindenki fizesse be csak szépen sorjában a helyi adókat akkor is, ha éppen bevétel nélkül nézi az üres tányérokat az ebédlőasztalon.

Tudják, ebben az a szép, hogy polgármesterünknek akármekkora gazdasági válság is lesz idén, szépen pittyeg minden hó elején a telefonja. Jelezve, hogy megérkezett rendben a milliós fizetése, miközben Ő már nem fizet egy fillér helyi adót sem. Ugye emlékszünk még rá mi volt októberben az egyik legelső döntése? Töröljük el a magánszemélyek helyi építményadójának 100 nm feletti részét is. És kiket érintett ez leginkább? Hát az olyan embereket, mint Ő, aki például 300 nm-es ingatlanban kénytelen tengetni az orbáni diktatúrában megkeserített életét. Idén neki már nem kell hozzájárulnia a helyi adóbevételekhez, de a válság miatt megélhetési végveszélybe került, jövedelem nélküli kisvállalkozóknak igen.

De nagyon ne csodálkozzunk ezen! Polgármesterünk a hívei szerint Szent Ember. És mint bölcsen mondja a közmondás: minden szentnek maga felé hajlik a keze.”

A Fidesz-frakció javaslatáról bővebben ITT írtunk.

Fotó: Archív