Adóeltörléssel segítene a kis- és középvállalkozókon a vásárhelyi Fidesz 3

A vásárhelyi Fidesz arra kéri a polgármestert, hogy a koronavírus-járvány miatt idén ne kelljen fizetniük a kormány által is kijelölt kis- és középvállalkozásoknak építmény- és telekadót, valamint iparűzési adót – jelentette ki Cseri Tamás önkormányzati képviselő a csütörtöki sajtótájékoztatóján, amit Havasi Katalinnal, a párt helyi elnökével közösen tartott.

Havasi Katalin arra hívta fel a figyelmet: olyan helyzetben vagyunk, amit a mai generációk még nem éltek át, ezért különösen felelősségteljesen kell gondolkodnunk. – A járvány során az elsődleges cél az életek megmentése, amit szorosan követ a gazdasági hatások kiküszöbölése, azaz a munkahelyek és a lakhatás megőrzése, a kisgyermekes családok életkörülményeinek támogatása, különböző élethelyzetek megoldása – hangsúlyozta a Fidesz helyi elnöke.

Adóeltörléssel segítene a kis- és középvállalkozókon a vásárhelyi Fidesz 2

Hozzátette, ez nagyban függ a kis- és középvállalkozások helyzetétől is, ugyanis rengeteg családnak innen származik a megélhetési forrása. – A kormány mellett a környező városok is sokat tesznek az emberekért a rendkívüli helyzetben. A vásárhelyi Fidesz-frakció is ezt a politikát támogatja, ezért korábban már benyújtott egy 10 pontból álló cselekvési tervet az önkormányzatnak, amiből azonban csak nagyon keveset fogadott el a polgármester által vezetett többségi közgyűlés – mondta Havasi Katalin, aki szerint a városnak a válsághelyzet miatt át kellene alakítania a költségvetést.

Cseri Tamás kijelentette: mivel már most lehet látni a koronavírus okozta gazdasági következményeket, ezért arra kérik a polgármestert, hogy segítsen a kormány által is kijelölt kis- és középvállalkozási szektornak azzal, hogy az idei évre törölje el a veszélyben lévő ágazatok építmény- és telekadóját, valamint iparűzési adóját. – Egyre több szolgáltató zár be és nő a munkanélküliség. Ez folytatódni is fog, mivel a járvány tetőzése még ezután várható – indokolta a javaslatot a Fidesz frakcióvezetője.

Adóeltörléssel segítene a kis- és középvállalkozókon a vásárhelyi Fidesz 1

Az önkormányzati képviselő szerint a település az adókiesést azzal hozhatná egyensúlyba, ha az idénre tervezett önerős beruházásait, például a Kossuth téri büfé és a strandon a csúszdapark építését nem valósítaná meg.

Cseri Tamás végül kiemelte, szomorúan látja, hogy Márki-Zay Péter még mindig sokat hadakozik a kormánnyal és a Fidesszel, holott a politikai adok-kapokot ebben a helyzetben fel kellene függeszteni, és össze kellene fogni a járvány kezelése és a károk minimalizálása érdekében.

Adóeltörléssel segítene a kis- és középvállalkozókon a vásárhelyi Fidesz

Fotók: Gémes Sándor