A Kosársuli nem hátrál meg

A koronavírus-járvány nem győzheti le teljesen a sportot: hosszú szünetet követően, új rendszerben készülnek a Kosársuli-játékosok.

Március közepén előbb az edzések kerültek felfüggesztésre a hazai kosárlabdasportban, így a Vásárhelyi Kosársulinál is, majd az MKOSZ bejelentette: a teljes 2019/20-as szezont törlik, eredményt nem hirdetnek. A helyzetnek megfelelően a következő hetekben biztosan marad a “várakozó” álláspont, hisz természetesen az egészség a legfontosabb.

Ahogy lehet, újraindul az élet az egyesületnél, így minden remény szerint tavasz végén, nyár elején lehet ismét edzéseket tartani. Addig is fontos, hogy ne álljon meg a működés rövid és hosszú távon sem.

Beindulnak az online tréningek: edzőink munkájának köszönhetően otthoni feladatokat kapnak a játékosok: Szabó Attila az U11/U12-es korosztálynak, Tóth Tamás az U14-U20-as korosztálynak nyújt speciális képzést, míg Vas Péter az általános erőnléti gyakorlatokért felel. Mindemellett vezetőedzőnk irányításával a felnőttcsapat játékosai is otthoni feladatokat végeznek. Az egyes korosztályok trénereinek összehangolt kommunikációja és munkája által tehát formában maradhatnak a legfiatalabbak is, hogy aztán újult erővel jöhessen az új idény.

Egyesületünk edzői számára is szervez online továbbképzést a klub.

Forrás: vasarhelyikosarsuli.hu