Lázár János beszéde a makói székelykapu átadásán

A Hódmezővásárhely-Makó választókerület országgyűlési képviselője a Facebookon üzent a térségben élőknek. Azt írta: „a járványügyi veszélyhelyzet teljes időszaka alatt elszántan fogok lobbizni a Csongrád megyei emberekért”.

A politikus posztját változtatás nélkül közöljük:

„Veszélyben vagyunk, de a veszély elhárítható, képesek vagyunk megvédeni magunkat és a családjainkat, ha a veszélyhelyzet heteiben, hónapjaiban felelősen viselkedünk és összetartunk – a koronavírus-járvány jelenlegi fázisában ez a legfontosabb üzenet.

Magyarország kormánya az országgyűlés felelős többségének hétfői, történelmi döntésével a korábbinál is hatékonyabb eszközöket kapott a védekezés központi irányításához.

Ezt a munkát a kormány ún. operatív törzse és személyesen Orbán Viktor miniszterelnök úr irányítja.

Mindez egyúttal azt is jelenti, hogy döntéseket hozni, érdemi segítséget nyújtani most elsősorban a kormány tud, míg a hétköznapi élet számos gyakorlati kérdésében – mindenekelőtt az idős emberek ellátásában – a helyi önkormányzat, a települések vezetése illetékes.

Ilyen helyzetben az országgyűlési képviselők elsősorban a központi intézkedések minél szélesebb körben való megismertetésével, a védekezésben részt vevő kormányzati szervek, egészségügyi szakemberek és önkéntesek munkájának a támogatásával tudnak a köz javára tenni.

Ezt tartom én is a feladatomnak. Szeretném ugyanakkor biztosítani a választókerületem polgárait, hogy igyekszem az elérhető legnagyobb segítséget és támogatást kiharcolni az itt élők számára – legyen szó akár családokról, akár vállalkozásokról.

A járványügyi veszélyhelyzet teljes időszaka alatt elszántan fogok lobbizni a csongrádi emberekért. Igyekszem képviselni és megvédeni a választóim érdekeit a bajban is, hogy az élet mielőbb és minél kisebb megrázkódtatások után indulhasson újra itt, a Dél-Alföldön is.

Köszönöm azoknak a polgároknak, civil szerveződéseknek a szolidaritását, akik a környezetünkben élő érintettek ellátásában már eddig is rendszeresen segítettek.

Számíthatnak a segítségemre és a támogatásomra ők is!

Végezetül engedjék meg, hogy megköszönjem minden egészségügyi dolgozó, rendőr és polgárőr, ételfutár és más, a frontvonalban szolgálatot teljesítő honfitársam áldozatos munkáját!

Köszönöm nekik, köszönjük nekik, hogy számíthatunk rájuk a bajban! Ígérjük, ők is számíthatnak ránk a küzdelem minden órájában.

Isten áldja őket, Isten áldja mindannyiunkat!”

Fotó: Archív