Megyei rangadót játszik a HFC az NB III-ban

A kényszerszünet ellenére is igyekszik edzésben maradni a Hódmezővásárhelyi FC megyeegyes felnőtt csapata. A srácok otthon, egyénileg készülnek és tartják magukat formában. Szűcs Róbert vezetőedzővel beszélgettünk.

– Nincsenek közös edzések, kicsit megállt a futballélet Hódmezővásárhelyen, de a fiúk azért készülnek. Hogy oldjátok ezt meg a jelenlegi helyzetben?

„Betartjuk a szabályozásokat, mindenki egyénileg készül. Van egy csoportunk, oda naponta töltöm fel az elvárásokat, a teljesítendő feladatokat, hogy mennyit kell futni vagy milyen erősítő edzést kell elvégezni. Ezeknek a teljesítésében különböző programok is segítik a játékosokat, így pontosan tudom, hogy ki mennyit futott és milyen időre. A srácok tisztességesen elvégzik az előírt dolgokat.”

– Mennyire törte meg a lendületet a kényszerszünet, hiszen jól indult a tavasz.

„Ráadásul tényleg összeállt a csapat. Minden rendben volt, működtek a begyakorolt dolgok, kezdtünk lendületbe jönni. Persze biztos vagyok benne, hogy ez mindenkinek törést okozott, nekünk különösen, hiszen komoly céljaink voltak és remélem, hogy még vannak is. Sajnos ez most így alakult, de mindenkinek be kell tartani az otthonmaradás szabályait, így mi is ezt tesszük.”

– Az a veszély esetleg fenyegetheti a csapatot, hogy valaki távozik a kényszerszünet idején?

„Amatőr csapat vagyunk, így nincsenek, úgy mond szerződések. Az átigazolási időszak augusztusban lesz, addig nem gondolnám, hogy bárki is távozna. Nagyrészt vásárhelyiek vagyunk, vásárhelyi kötődésűek, így ez nem okoz törést. Néhány vidéki játékosunk van, például Pleszkán Tibi, aki most hazament Pestre, de edzésben van, ő is küldi az adatokat. A többiek javarészt itt laknak és itt dolgoznak. 8-10 játékossal ráadásul együtt dolgozom, szerencsére egy helyi vállalkozó, Vad Sándor támogatja a csapatot, munkát is biztosít számunkra, így gyakorlatilag anyagi kiesése sincs a játékosoknak, a munkahelyünk biztosított még ebben a nehéz helyzetben is” – zárta szavait Szűcs Róbert vezetőedző.

Forrás: Hódmezővásárhelyi Futball Club