Jó reggelt, Vásárhely! 469

Figyelem: aki még nem tette meg, az állítsa át az órákat egy órával előre, ugyanis ma megkezdődött a nyári időszámítás. Március 29-et írunk, vasárnap van.

Az óraállítás mellett ne feledjünk a kijárást korlátozó intézkedéseket sem: reggel 6 és 9 óra között, valamint déltől zárásig csak a 65 év alattiak, míg délelőtt 9 és dél között csak a 65 évnél idősebbek mehetnek a boltokba vásárolni.

Sajnos azt kell mondanunk, hogy van még mit tanulni ezen a téren, ugyanis a szombati körképünk során vegyes tapasztalatokat szereztünk. Részletek ITT.

Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók a helyközi buszokon és vonatokon, Vásárhelyen is virágzik az aranyeső, LGT slágerrel mondanak köszönetet a magyar zenészek – ezekről a hírekről is beszámoltunk.

Arról is írtunk, hogy koronavírusos beteget diagnosztizáltak a szentesi kórházban, illetve arról is, hogy a mezőgazdasági munkákat nem akadályozzák a korlátozások.

Mindennél fontosabb az alábbi mondat: Maradj otthon! Ahhoz, hogy kellemesen teljes az otthonlét, játékokat is mutattunk, amelyek által kiválóan kikapcsolódhatunk.

A nap folyamán 18 fok várható, azonban borult lesz az ég és záporra is számíthatunk.

Ezen a napon történt:

1905 – Megszületett Rejtő Jenő író, Fülig Jimmy, Vanek úr megalkotója.

1939 – Velencében megszületett Terence Hill olasz színész és filmrendező (Különben dühbe jövünk!, Nincs kettő négy nélkül).

1986 – Megszületett Zimány Linda modell, műsorvezető.

Kellemes vasárnapot! Jó pihenést, mindenki maradjon otthon!