Jó reggelt, Vásárhely! 516

A mai nap még sok felhő lesz felettünk, de számottevő csapadék sehol sem várható. Hajnalban -3 és +1, délután 8 és 17 fok között alakul a hőmérséklet. Csütörtök van, reméljük minél többen ma is a home office-ban töltik a napot! Tisztelet azoknak, akik a ezen a napon is farkasszemet néznek a koronavírussal! Kitartást!

Továbbra is tombol a koronavírus-járvány, ami rengeteg lemondással jár. Nem tartják meg például a szikáncsi választásokat, és a vásárhelyi ingatlanpiac is összeomolhat. A sportot sem kíméli a vírus, azonban a vásárhelyi kézis lányok nem pihennek, hanem egyénileg, otthon edzenek.

Szerencsére a koronavírusnak számos pozitív hatása is van, amit főleg az emberek összefogásában lehet mérni. Szívmelengető például, hogy az óvodások és az iskolások is szíveket ragasztanak az intézmények falára, ezzel mondva köszönetet a vírus ellen harcolóknak. Az összefogás másik mintapéldája az, amikor a pedagógusok erőn felül működtek együtt annak érdekében, hogy el tudjon indulni a digitális oktatás.

Nagyon sokan próbálnak meg segíteni azoknak, akik a veszélyeztetett korosztályba tartoznak, vagy az egészségi állapotuk megromlott. Az Újvárosi Zöldség-Gyümölcs Kiskereskedés és a Csúcsi ABC például ingyenes vállalja a házhozszállítást is, megkönnyítve így a „maradj otthon!” kezdeményezést. Mártélyon pedig ingyenesen elvihető maszkokat varrnak önkéntesek, így segítve a védekezést.

Sajnos többekben még ilyenkor is a rosszindulat munkálkodik, és olyan rémhíreket terjesztenek, hogy az egyik taxi társaság munkatársai elkapták a vírust. Persze ilyenről szó sincs!

Boldog névnapot kívánunk az Emánueleknek!

Ezen a napon történt:

1948 – Megszületett Steven Tyler amerikai zenész, dalszerző, az Aerosmith énekese

1979 – Washingtonban aláírták az egyiptomi-izraeli különbéke-megállapodást

1840 – Először készült sikeres fotó a Holdról

1989 – Megrendezték az első szabad választásokat a Szovjetunióban, amelynek nyertese Borisz Jelcin lett

Kellemes napot, és kitartást az otthoni munkához!