Lesz tűzijáték augusztus 20-án Vásárhelyen 1

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón bejelentette, hogy júniusban, júliusban érheti el a csúcspontját a koronavírus-járvány Magyarországon. Ezzel párhuzamosan Márki-Zay Péter vásárhelyi polgármester arról beszélt az önkormányzati propagandamédiájában, hogy augusztus 20-án ünnepelni szeretne a város.  

Nem marad el teljesen az augusztus 20-i ünneplés, de a tervezetthez képest sokkal szerényebb lesz” – jelentette be szerdán Márki-Zay Péter a Vásárhelyi Televízió Időnk című műsorában, hozzátéve, az idei augusztus 20-i rendezvénysorozatot is felülírja a járvány elleni védekezés.

Az eredeti tervek szerint idén is a tavalyihoz hasonló 30-35 millió forintos költségvetéssel számolt az önkormányzat, amikor megtervezte a nagyszabású – több nagykoncerttel, több napig tartó borfesztivállal és kibővített gasztroudvarral tarkított – ünnepségsorozatot. Most viszont nem lehet tudni, mi lesz augusztusban, és bármennyire bíznak abban, hogy addig lecseng a járvány, gazdasági szempontból nem látják jónak a nagyszabású rendezvények szervezését, illetve nem tudják, mennyire lesznek bátrak az emberek augusztusban a tömeges rendezvényeken való részvételhez.

Amennyiben augusztus 20-án szabadon lehet már nagy tömeget vonzó rendezvényeket tartani, úgy mindenképpen gondoskodni fognak arról, hogy méltóképpen ünnepelhessünk közösen.

Forrás: Hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatal
Fotó: Illusztráció