Még inkább vásárhelyi lesz a HLKC!

A koronavírus veszélyhelyzet miatt a Magyar Kézilabda Szövetség felfüggesztette a hazai bajnokságokat, ráadásul az egészségügyi óvintézkedések miatt a közös edzések sem ajánlottak. NB II-es felnőtt csapatunk ennek betartásával, egyéni edzésekkel igyekszik megőrizni erőnlétét.

A tavaszi szezon egyik legizgalmasabb NB II-es női kézilabda rangadójának ígérkezett az Algyő – Hódmezővásárhely összecsapás. Eleinte úgy tűnt, hogy a találkozót zárt kapuk mögött, de megrendezik, ám végül az MKSZ felfüggesztette a hazai bajnokikat és egyelőre elmaradt a találkozó.

A csúcsformánk az Algyő elleni meccsre volt időzítve. Amikor láttam az első két meccsen, különösen a Gyula-mérkőzés után, hogy gyakorlatilag rendben vagyunk és a csapat képes így megújulva is jó teljesítményre, a formaidőzítést az Algyő elleni meccsre tettük. Ezért nem örültem neki, hogy ez a mérkőzés elmaradt. Ha viszont annak fényében nézem, hogy zártkapus lett volna, jobb, hogy elmaradt. Nézők előtt, nagy hangulatban lehet egy ilyen rangadót megvívni. Ez most elmaradt, de szerintem később megtartják a meccset, a kérdés az, hogy vajon mikor” – fogalmazott Dankó Ervin vezetőedző.

A kérdésre pedig egyelőre válasz nincs, annyi biztos, hogy az EHF a férfi és női Bajnokok Ligája négyes döntőit augusztus végére, szeptember elejére halasztotta, a hazai szövetség pedig egyelőre nem közölt információkat a folytatást illetően. Ennek ellenére a lányok igyekeznek formában maradni, hiszen a tavaszi folytatásnál ez kulcsfontosságú lehet.

Van erre egy már bevált szokásunk, hiszen akár a téli felkészülésben, az ünnepek idején vagy nyáron, amikor átmeneti időszak van és még nincsenek napi edzések, akkor már volt egy ilyen kezdeményezésünk, hogy online módon dolgoztak a lányok. Ez most kicsit felújítottuk, átalakítottuk és használjuk. Most sokkal keményebben, sokkal nagyobb elvárásokkal vannak kéréseim a lányokhoz. Minden nap edzenek, ki itt, ki ott. Természetesen próbáljuk betartani az egészségügyi szabályokat, nem edzünk közösen. Egyéni feladatok vannak. A lányok ezt nagyon komolyan veszik. Mindenki edzett az elmúlt bő egy hétben, küldték a GPS-adatokat és a videókat a teljesítésekről. Egyelőre ez működik. A legnagyobb feladat pedig az, hogy az állóképességünket ne veszítsük el és fontos, hogy a közösséget, amit építettünk, ami eredményes volt tavasszal fennmaradjon. Ez az online csoport és megoldás kiválóan alkalmas erre, hiszen jelen vagyunk rajta állandóan és tudunk egymással kommunikálni” – tette hozzá a tréner.

Forrás: Szeri Csaba, HLKC sajtóreferens