NATO-nap és katonai eskü Hódmezővásárhelyen 1

Vásárhelyen is katonai rendészek járőröznek az utcákon, minden olyan településen jelen vannak a közterületeken, ahol állandó laktanya van.

Ruszin Romulusz dandártábornok, az irányító csoport vezető-helyettese a Rádió 7-nek elmondta, 15 nagyvárosban a katonai rendész járőrök megerősített gyalogos járőrszolgálatot látnak el, így hogy ha szükséges, segíteni tudják a rendőrség munkáját.

Hozzátette, a koronavírus elleni küzdelemben el kellett rendelni a teljes határzárat, ezért megerősített létszámmal járőröznek a katonák a szlovák és az osztrák határ mentén, hogy csak azok léphessék át a magyar határt, akiknek erre engedélyük van. Emellett 71 létfontosságú magyar vállalatnál teljesítenek szolgálatot a honvédelmi irányító csoportok. Feladatuk, hogy a többi között, hogy az élelmiszeripari, az energetikai, a vízügyi, a kereskedelmi, valamint a pénzügyi szektor nagyvállalatainak üzemeltetését, biztonságát segítsék elő.

Ruszin Romulusz erről részletesen így beszélt: „Segítséget kértek a rendőr kollégák a szlovák és az osztrák határ mentén, tehát katonáink támogatják a rendőri erőket, hogy valóban csak az tudjon ki és belépni az országba, akinek erre engedélye van. Most, ebben a mai helyzetben nem lehet fontosabb, mint hogy a vírus elleni küzdelemből mindenki kivegye a részét, és ebben a magyar honvédség igyekszik példát mutatni.”

Forrás: radio7.hu
Fotó: Illusztráció (Archív)