Jó reggelt, Vásárhely 3

Kedden folytatódik a szeles, télies idő, havazás, hófúvás, helyenként havas eső a déli, délnyugati tájakon várható. Hajnalban -7, -1, délután 3-8 fokot mérhetünk.

A tegnapi nap legfontosabb kérdése az volt, hogy a magyar ellenzéki pártok felfogják-e, hogy mennyire komoly a helyzet, és megszavazzák-e a kormánypártok beadványát. Igen, jól sejtettük: ismét cserben hagyták a magyarokat. Annak ellenére, hogy a magyarok 94%-a támogatja a kormány intézkedéseit, az ellenzék nemmel szavazott ebben a létfontosságú kérdésben.

Orbán Viktor nem esett kétségbe, és úgy fogalmazott: nélkülük is meg fogjuk oldani a válságot. Jött is a gazdasági mentőöv második része, amiből kiderült, hogy a taxisok után további 81 480 kisvállalkozónak ad június 30-áig mentességet a kormány.

Székkutason is helyén kezelik a koronavírus-járványt: 1.5 millió forintot különítettek el, valamint 2020. június 30. napjáig az önkormányzati tulajdonú helyiségek bérleti díjait illetve a közterület-használati díjak 50%-át elengedik. A településen a veszélyhelyzet idején is biztosítják az óvodásoknak és iskolásoknak a közétkeztetést.

Beszámoltunk továbbá arról is, hogy a terv szerint halad a villanyvasút építése Vásárhely és Szeged között, így a dolgok jelenlegi állása szerint nem lesz csúszás a koronavírus miatt. Megírtuk azt is, hogy az elmúlt egy-két hétben másfélszeresére nőtt a felhasználók száma a póker játékkal kapcsolatos internetes oldalakon – állítja lapunknak egy neve elhallgatását kérő szegedi profi pókeres, aki immár 16 éve foglalkozik ezzel a népszerű időtöltéssel.

A mai napon a Karinákat és a Gáborokat ünnepeljük!

Ezen a napon történt:

1844 – Megszületett Arany László tanulmányíró, költő, Arany János fia

1966 óta – A tuberkulózis (tbc) elleni küzdelem világnapja

1924 – Görögországban kikiáltották a Köztársaságot

2009 – Második útjára indult a Nemzetközi Űrállomásra a magyar származású űrturista, Charles Simonyi

Kellemes télies tavaszi napot kívánunk! Ha teheti, továbbra is maradjon otthon, és vigyázzon az egészségére!

Jó reggelt, Vásárhely 2