Játszmára fel! – Egyre többeket vonz az online póker a járvány alatt 2

Az elmúlt egy-két hétben másfélszeresére nőtt a felhasználók száma a játékkal kapcsolatos internetes oldalakon – állítja lapunknak egy neve elhallgatását kérő szegedi profi pókeres, aki immár 16 éve foglalkozik ezzel a népszerű időtöltéssel. Az új játékosoknak azt tanácsolja: kezdetben csak a legalacsonyabb tétekkel próbálják ki magukat.

Talán még mindig nem tudjuk elképzelni, hogy a koronavírus-járvány az élet minden területére hatással van. Rendezvények maradnak el, a szórakozóhelyek, éttermek korán bezárnak, és az utcákon sem látunk annyi embert, mint korábban. Mivel sokan otthon próbálják átvészelni ezt az időszakot, többet használják az internetet is. A pókeroldalakon például kiugróan megnőtt a játékosok száma.

– Több teremben játszok és több pókerhíroldalt követek, és az elmúlt másfél hét alatt rengeteg új taggal találkoztam. Legalább másfélszer annyian játszanak Magyarországról is, mint eddig, és ez a szám folyamatosan emelkedik – mondta el portálunknak a szegedi szakértő, hozzátéve, a játékoldalak ezt meglovagolva nagyobb akciókkal, nagyobb befizetési bónusszal és nagyobb verseny nyereményekkel várják a kártyajáték szerelmeseit.

Játszmára fel! – Egyre többeket vonz az online póker a járvány alatt

Mint elmondta, 16 éve van jelen napi szinten ebben az online világban, és úgy véli, 70 százalékban a tudás és 30 százalékban a szerencse számít. Éppen ezért azt javasolja a kezdőknek és a még nem gyakorlott játékosoknak, hogy kezdetben csak a legalacsonyabb téteket rakják meg egy-egy parti során. Például ha valaki 100 dollár tőkével indul, akkor egy játszmán 2-5 dollárt kockáztasson.

– Ha valaki nem látja reálisan a tudását, akkor hamar csalódhat. Hiába nagy valakinek az önbizalma, ha az nem áll összhangban a valósággal – hangsúlyozta a profi, aki szerint éppen ezért a póker nem való mindenkinek.

Arról is érdeklődtünk, hogy egy kezdő hogyan tudja eldönteni, hogy valódi minőségi játékhoz, vagy éppen csalókhoz, kamuoldalra kerül, ahol csupán a pénzlehúzás a lényeg.  A pókerjátékos szerint ezt viszonylag könnyen, információgyűjtéssel kiküszöbölhetjük: ha valamelyik keresőbe beütjük, hogy „online póker”, akkor a legnagyobb neveket, márkákat láthatjuk, és az első 30 oldalnál biztos nem tapasztalhatunk átverést.

Játszmára fel! – Egyre többeket vonz az online póker a járvány alatt 1

Reméljük, cikkünkkel tudunk segíteni azoknak, akik még most kóstolnak bele az online póker rejtelmeibe, és azoknak is szolgálunk érdekességekkel, akik már régebb óta hódolnak ennek a hobbinak. Jó játékot kívánunk!