Gratuláció helyett belerúgott a kitüntetett Bán Csabába a polgármester (videó)

Kapaszkodjanak meg: Márki-Zay Péter szerint erős a gyanú, hogy a „bajszos” (ez lenne Magyarország köztársasági elnöke) nem hitéleti, hanem politikai tevékenysége miatt adott elismerést a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkipásztorának. Vajon miért volt erre szükség? Milyen példát mutat így a városnak a polgármester?

Mint arról portálunk is beszámolt, a nemzeti ünnepen, március 15-én két vásárhelyi is megkapta Áder János köztársasági elnöktől a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést: Bán Csaba Attila, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkipásztora, a Bethlen Gábor Református Gimnázium tanára, valamint Majoros Mária Ármella domonkos nővér részesült a rangos állami elismerésben. A díjazottaknak a város polgármestere is gratulált. Illetve…

Pontosabban gratulálnia kellett volna, úgy, hogy megemeli a kalapját, és megköszöni a Vásárhelyért, a helyi közösségért végzett áldozatos munkájukat, valamint azt, hogy tevékenységükkel és díjukkal hozzájárultak Vásárhely hírnevének növeléséhez. Márki-Zay Péter azonban múlt vasárnapi élő videójában egészen arcpirító módon csakis Ármella nővér életútját méltatta, Bán Csabába viszont az elismerés helyett konkrétan belerúgott. (Ahogyan – veszélyhelyzet ide vagy oda – folyamatosan támadja, üti-vágja Kallai Árpád kórházigazgatót is, tehát képtelen felhagyni az acsarkodással, mikor pedig a legszorosabb és legszélesebb összefogásnak lenne itt az ideje…)

A polgármester konkrétan arról beszélt, „Bán Csaba esetében ott már többen felvetették, hogy a kitüntetés az minek szól vajon, mert az ő térítő munkásságát vagy lelkipásztori tevékenységét azt kevésbé ismerik a legtöbben a városban”. Ezután jó egyperces, méltatlan vádaskodás és vagdalkozás következett a kitüntetett személye kapcsán Petőfi utcai iskola, az ógimnázium épületének ügyéről és a babakötvények esetéről, valamint a reggeli áhítatokon való – úgymond – „politikai prédikációkig” (akinek van hozzá gyomra, megnézheti a lenti videórészleten).

Elképesztő eszmefuttatásában Vásárhely első embere odáig jutott, hogy a református lelkipásztor „mindig politikailag kiállt a Fidesz mellett, és az ő kottájukból játszott”, ennélfogva „erős a gyanú, hogy Áder úr, köztársasági elnök úr, a bajszos, esetleg ezt a díjat nem a hitéleti tevékenység után adta, hanem a politikai tevékenység után”.

Ez az egész történet annyira szánalmas és botrányos, hogy kár lenne bármit hozzátenni. Abba sem kell belemenni, hogy mikor a Magyar Köztársaság államfőjét lezserül „bajszos”-ként (sic!) említi az önjelölt ellenzéki miniszterelnök-jelölt, akkor vajon mire gondolhatott a költő. Ahogy Márki-Zay kapcsán többször megírtuk már: a stílus, pontosabban a stílustalanság és az ízléstelenség maga az ember.

A Promenad.hu Ármella nővérnek és Bán Csabának is sok szeretettel gratulál a kitüntetéshez! További jó munkát, egészséget és sok sikert kívánunk nekik, illetve azt, hogy gazdagítsák továbbra is tevékenységükkel Vásárhelyt városunk és közössége örömére, épülésére. Ha már a polgármester nem tette meg…

Büszkék vagyunk rájuk! Rájuk.