Jó reggelt, Vásárhely! 514

Márki-Zay tegnap is a kormány ekézése mellett döntött, miközben durván megemelte a Nyugdíjas Lakópark árait. Ami pedig a mai időjárásunkat illeti: marad a tavaszias, 20 fokos meleg, csapadék nélkül. Ma van a tavaszi napéjegyenlőség, az asztrológiai év kezdete, a csillagászati és meteorológiai tavasz kezdete.

Míg Márki-Zay Péter a megosztó politizálást, a gyűlölködést, a megbélyegzést választott a koronavírus-járvány ideje alatt is, addig Orbán Viktor miniszterelnök azon dolgozik, hogy a magyarok minél kisebb százaléka fertőződjön meg. Csütörtökön már 73-ra nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma.

Tegnap a vásárhelyi Fidesz is megpróbálta a lehetetlent: meggyőzni a polgármestert, hogy együtt oldják meg a koronavírus adta feladatokat. Egy 10 pontos javaslatcsomagot terjesztettek be a Közgyűlés számára. Természetesen Márki-Zay mindent elkövetett, hogy politikát csináljon ebből az ügyből is, és mindent elkövetett, hogy a kormány és a Fidesz ellen uszítsa támogatóit. És ha ez nem lett volna elég, akkor megszavaztatta, hogy durván dráguljon a Nyugdíjas Lakópark, és elbocsátások jöjjenek a Tornyaiban.

Beszámoltunk továbbá arról, hogy a röszkei és a nagylaki határátkelőnél is kilométeres sorok torlódtak fel. Megírtuk azt is, hogy a bankok leállították a törlesztőrészletek beszedését. Közben a vásárhelyi mentők is próbálnak segíteni, és az Életmentő Alapítvány Facebook oldalán sok sok hasznos tanáccsal látják el a polgárokat.

Boldog névnapot kívánunk minden Klaudia nevű olvasónknak!

Ezen a napon történt:

1894 – Meghalt Kossuth Lajos, szabadságharcos, államfő

1811 – Megszületett II. Napóleon, a “Sasfiók”, francia császár, római király, reichstadti herceg

1916 – Albert Einstein közreadta általános relativitáselméletét

1984 – Megszületett Fernando Torres spanyol futballjátékos, az Atletico Madrid csatára

Kellemes pénteket, és ha teheti, ma se mozduljon ki otthonról!