Gyengült a forint 1

Nagy gazdaságvédelmi bejelentéseket tett szerdán Orbán Viktor, hogy a magánszemélyek és a vállalkozások is átvészeljék a koronavírus-járvány okozta nehéz időszakot. Nézzük, mik ezek!

Az év végéig felfüggesztik minden magánszemély és vállalkozás mai napig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét – ismertette a miniszterelnök. Hozzátette, június 30-ig meghosszabbítják a rövid lejáratú vállalkozási hiteleket. A mától felvett új fogyasztási hitelek teljes hiteldíjmutatóját (thm) pedig a jegybanki alapkamat plusz 5 százalékában maximálják. A további részletekről ITT olvashat.

Emellett írtunk arról, hogy a házikedvenceiket is féltik a vásárhelyi gazdik a járványtól, illetve arról is, hogy szombaton délelőtt lesz nyitva a piac.

A Sarokház bezárt és a Bandula éttermei sincsenek nyitva, ugyanakkor elvitelt, kiszállítást és menürendelést vállalnak. A posta pedig gyorsabb nyugdíjkifizetést ígér.

Ma egyébként gyengén felhős időnk lehet, 18 fok kíséretében. Aki teheti, maradjon otthon, ugyanis közös érdekünk és felelősségünk, hogy ne terjedjen tovább a fertőzés! Erről ITT és ITT is bemutattunk kormányzati videókat.

Ezen a napon történt:

1953 – Először volt élő televíziós közvetítés az Oscar-díj átadásról.

1955 – Megszületett Bruce Willis színész (Die Hard-sorozat, Az utolsó cserkész).

1994 – 160 ezer tojásból megsütötték a világ legnagyobb omlettjét Yokohamában.

Kellemes csütörtököt, vigyázzunk magunkra és egymásra! A Józsefeknek boldog névnapot kívánunk!

Borítókép: Illusztráció