A házikedvenceiket is féltik a koronavírustól a vásárhelyi gazdik 8

Nemcsak az eledelek, hanem a benti fekhelyek és a mancsfertőtlenítők iránti kereslet is megnőtt a koronavírus-járvány miatt – tudtuk meg a Tappancs eXtra Állateledel üzletben.  

Barna Magdolna társtulajdonos és Kis-Molnár Mária alkalmazott lapunknak elmondták: a felelős gazdik ugyan mindig gondolnak a kutyusokra és a cicákra, azonban az utóbbi hetekben érezhetően másként vásárolnak az állattartók a házikedvenceik számára. – Hosszú távra terveznek az emberek, a száraz és nedves eledelekből, konzervekből az átlagos dupláját veszik most meg – ismertették.

A házikedvenceiket is féltik a koronavírustól a vásárhelyi gazdik

Emellett sokan szereznek be fekhelyeket és párnákat, hogy a járvány idején a kint tartott kutyákat, cicákat bevigyék az udvarról a lakásba. Varga Magdolna szerint ennek a koronavírustól való félelem mellett az is az oka, hogy a közelmúltban megmérgeztek egy kutyát a Béke-telepen.

A házikedvenceiket is féltik a koronavírustól a vásárhelyi gazdik 1

Népszerűek a mancsfertőtlenítők, a lábmosó kádak és a fürdetéshez használt gyógynövényes samponok is. Mint kiderült, egyelőre nincs hiánycikk az eledelekből és a felszerelésekből, azonban nem kizárt, hogy felmerül ilyen probléma. – Előfordulhat, hogy nem lesz elég alapanyag a külföldi tápoknál, vagy csak egy megadott mennyiségben tudunk majd rendelni. Nálunk egyelőre nincs korlátozás, de hogy mi várható a jövőben, azt nem tudjuk megmondani – tájékoztattak az üzletben.

A házikedvenceiket is féltik a koronavírustól a vásárhelyi gazdik 2 A házikedvenceiket is féltik a koronavírustól a vásárhelyi gazdik 3 A házikedvenceiket is féltik a koronavírustól a vásárhelyi gazdik 4 A házikedvenceiket is féltik a koronavírustól a vásárhelyi gazdik 5 A házikedvenceiket is féltik a koronavírustól a vásárhelyi gazdik 6 A házikedvenceiket is féltik a koronavírustól a vásárhelyi gazdik 7

Fotók: Gémes Sándor