Darált- és rántani való hús a menő – kifosztják a henteseket is 2

Nem csak az élelmiszerüzleteket, hanem a henteseket is megrohamozták a vásárlók a koronavírus miatt. A legjobban a darált-, illetve a rántott húsnak való karaj, sertéscomb és csirkemell.

Pintér Gábor, a Kolbász Butik tulajdonosa elárulta, hogy akár háromszor, négyszer akkora mennyiséget vásárolnak, mint általában. Elárulta, hogy ez oda vezethet, hogy pár hónap múlva viszont nem lesz kereslet, hiszen mindenki betáraz. „A másik opció, hogy mivel a gyerekek otthon vannak, többet főznek, és több húst készítenek” – tette hozzá.

Darált- és rántani való hús a menő – kifosztják a henteseket is

Attól nem kell félni, hogy el fog fogyni az élelmiszer. Külföldre nem lehet állatokat szállítani, így a magyar piac el tudja látni a magyar embereket. Ideiglenes készlethiány előfordulhat, a Kolbász Butik sem készült ekkora rohamra, de szerdán érkezik a friss áru, így senki sem marad rántott hús nélkül.

Darált- és rántani való hús a menő – kifosztják a henteseket is 1

Az érdekességek iránt is megnőtt a kereslet. „Mivel a nagy multik már kifogytak, az emberek más lehetőség után néznek, és így megtalálják a jó minőségű árukat, megtalálják a helyi termelőket” – fogalmazott Pintér Gábor, aki hozzátette, hogy rengetegen adnak le előrendelést is, így érdemes minél hamarabb betérni. A Butikban még hal-, kecske-, és szamárszalámival tudják kiszolgálni a vevőket.

Darált- és rántani való hús a menő – kifosztják a henteseket is 3