Jó reggelt, Vásárhely! 510

Hétfőn száraz, napos idő várható, fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. Sokfelé fagyos a reggel, napközben 9-14 fokig melegszik a levegő. Hétfő van, kezdetét vette a digitális oktatás.

Tegnap volt március 15, az 1848/49-es szabadságharc emléknapja. Ebből az alkalomból megemlékezett Orbán Viktor miniszterelnök, Lázár János országgyűlési képviselő, és a Fidelitas Hódmezővásárhelyi Szervezete is.

Fény derült arra is, hogy a polgármesteri hivatal hibázhatott, amikor úgy kötött bérleti szerződést a Fidesszel a párt irodájának használatával kapcsolatban, hogy abból kifelejtette az internethasználat díját.

Örömhír, hogy Bán Csaba Attila, a  Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkipásztora, a Bethlen Gábor Református Gimnázium tanára és Majoros Mária Ármella domonkos nővér is megkapta a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést március 15-én.

Az viszont már kicsit sem nevezhető örömtelinek, hogy a koronavírus továbbra is terjed, sőt, már halálos áldozata is van Magyarországon. A Hordó Pizzéria mától bezárta az étterem részét, az algyői Borbála Fürdő sem nyitott már ki, és a vásárhelyi mozi sem vetít filmeket egy ideig. A székkutasi óvoda és bölcsőde azonban nem zárt be.

A Kormányhivatal az online ügyintézést kéri az ügyfeleitől, a Főnix Taxi pedig többször fertőtleníti a gépjárműveket. Az iskolaépületek ma már nem telnek meg gyerekzsibajjal, hiszen indul az online oktatás.

Jó reggelt, Vásárhely! 511

Boldog névnapot minden Henrietta nevű olvasónknak!

Ezen a napon történt:

1457 – V. (Utószülött) László magyar király lefejeztette a 24 éves Hunyadi Lászlót, Nándorfehérvár főkapitányát

2015 óta – A Magyar zászló és címer emléknapja

1935 – Hitler megszegve a versailles-i békeszerződés előírásait bejelentette az általános hadkötelezettség visszaállítását

1884 – Megszületett Harrison Edward Ford, amerikai színész és némafilm-színész

Kellemes, biztonságos napot, és jó egészséget kívánunk!

Ha teheti, maradjon otthon, növelve ezzel a koronavírus elleni védekezés hatékonyságát!

Jó reggelt, Vásárhely! 512