Intézkedéseket vezetett be a Szegedi Tudományegyetem a koronavírus miatt

7,9 millió kórházi kezelésre szoruló fertőzöttel számol 2021-re a brit egészségügyi hatóság (Public Health England – PHE) egy kiszivárgott dokumentum szerint – írta a Guardian. Ez a lakosság 15 százalékát jelenti.

AZ ELŐREJELZÉS AZZAL IS SZÁMOL, HOGY A BRITEK 80 SZÁZALÉKA FERTŐZŐDIK MEG A KORONAVÍRUSSAL.

EZ FÉLMILLIÓ HALÁLOS ÁLDOZATOT JELENTENE A 60 MILLIÓS ORSZÁGBAN- ez 1 százalékos halálozási ráta mellett érvényes, de még 0,6 százalék esetén is 380 ezren halhatnak bele a fertőzésbe.

A dokumentum szerint a járvány csak jövő év tavaszán csengene le. Ez az első irat, amelyben az egészségügyi szakemberek ilyen hosszú ideig tartó járvánnyal kalkulálnak.

A számítások alapján fertőzés számának gyors emelkedése a következő 10-14 hétben várható – tehát a tavaszi, koranyári meleg nem állítja meg látványosan a vírust, legfeljebb júliustól. Az országok egészségügyi hatóságainak intézkedései, a karanténok, épp azt a célt szolgálják, hogy ezt a gyors emelkedést lassítsák, annak érdekében, hogy a fertőzések időben eltolódjanak, elkerülendő, hogy betegek százezrei vagy akár milliói egyszerre szoruljanak kórházi kezelésre, hiszen az az egészségügyi rendszer összeomlását jelentené – ahogyan erre Észak-Olaszországban már van példa.

A University of East Anglia orvosprofesszora szerint aggasztó lehet hallani, hogy egy évig húzódhat el a koronavírus-járvány, ám ez nagyon is valószínű. Paul Hunter arra számít, hogy a melegebb időben enyhülhet a helyzet novembertől azonban újra erőre kaphat a fertőzés.

Komoly gondot jelenthet, hogy az egészségügyi dolgozók jelentős részének megfertőződése is igen valószínű – azaz, egyre több beteg ellátását egyre kevesebb ember tudja végezni.

Forrás: Index.hu
Fotó: Illusztráció