Kurátori tárlatvezetéssel búcsúzott a XX. Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása

Szombaton kurátori tárlatvezetés során ismerkedhettek meg a látogatók a XX. Vásárhelyi Festőszimpózium Hommage á Tornyai János címmel megrendezett beszámoló kiállításának festményeivel.

Kurátori tárlatvezetéssel búcsúzott a XX. Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása 1

A kiállítás finisszázsán Képiró Ágnes, a Tornyai János Múzeum művészettörténésze nemcsak a kiállítóművészekről és alkotásaikról beszélt, hanem magára a 2019 októberében megrendezett festőszimpóziumra is fókuszált. Tornyai János születésének 150. évfordulóját emlékévvel ünnepelte a vásárhelyi közgyűjtemény, s a legutóbbi szimpózium tematikája is a múzeum névadója előtt tisztelgett.

Kurátori tárlatvezetéssel búcsúzott a XX. Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása 2

A közös alkotási folyamat hét résztvevője, Kéri László, Papageorgiu Andrea, Rózsa Luca Sára, Sonkoly Tibor, Szabó Klára Petra, Szuharevszki Mihály és Verebes György összesen 21 képpel járult hozzá a Tornyai-emlékév zárónapján, 2020. január 18-án nyílt kiállításhoz. Bár a tárlat március 15-én tekinthető meg utoljára, hét mű a Tornyai János Múzeumban marad, ugyanis a szimpóziumon való részvételért az alkotók egy-egy művet ajánlanak fel az intézmény képzőművészeti gyűjteményébe.

Kurátori tárlatvezetéssel búcsúzott a XX. Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása 3

Fotó: Gál Petra