Bán Csaba húsvéti üzenete: Isten mindnyájunkhoz személy szerint szól 3

Bán Csaba Attila, a  Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkipásztora, a  Bethlen Gábor Református Gimnázium tanára és Majoros Mária Ármella domonkos nővér is megkapta a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést március 15-én. A vásárhelyieken kívül makóiakat is elismerésben részesítettek. 

A Magyar Közlöny mai számában jelent meg a kitüntetések adományozásáról szóló határozat, amelynek két hódmezővásárhelyi érintettje is van.

Majoros Mária Ármella domonkos nővér több mint hét évtizedes szerzetesi szolgálata során a fiatalok, a mélyszegénységben élők és a határon túli magyarok lelki gondozása, valamint a domonkos nővérek munkálkodásának rendszerváltoztatás utáni újrakezdése érdekében végzett munkája elismeréseként kapta meg a Magyar Arany Érdemkeresztet.

A hódmezővásárhelyi egyházi élet újjászervezésében vállalt szerepe, az  egyházi oktatás terén szerzett érdemei, valamint a keresztény nemzeti értékek iránt elkötelezett közéleti tevékenysége elismeréseként Bán Csaba Attila, a  Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkipásztora, a  Bethlen Gábor Református Gimnázium tanára szintén a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült.

A vásárhelyieken kívül makóiakat is elismerésben részesítettek. 

Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesül a Makovecz Imre nevével fémjelzett építészeti stílus és kulturális örökség makói megjelenítése érdekében végeztt munkája elismeréseként Buzás Péter a város korábbi polgármestere. Információink szerint őt Lázár János, a térség országgyűlési képviselője terjesztette fel a kitüntetésre.

Ugyanezt a kitüntetést kapta meg Dr. Tiszlavicz László a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Szent-Györgyi Albert Klinikai Központja Pathologiai Intézetének igazgatója, tanszékvezető egyetemi tanára, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ makói részlegvezető főorvosa, Makó város lakosainak egészségügyi ellátása érdekében végzett magas színvonalú munkája, valamint oktatói és tudományos tevékenysége elismeréseként.

Mellettük a Magyar Arany Érdemkereszt elismerő kitüntetésben részesül Gáspárovics János, az 1956-os forradalom és szabadságharc makói eseményeinek résztvevőjeként tanúsított bátor helytállása elismeréseként.

Gratulálunk!