Márki-Zay Péter ismét bejelentkezett miniszterelnök-jelöltnek

Úgy érzi, sokan bíznak benne, azért ha rajta múlna a 2022-es választás ellenzéki sikere, nem teheti meg, hogy nemet mondjon erre – fejtegette az ATV-n.

A koronavírus-járvány és az kihirdetett veszélyhelyzet árnyékában a 2022-es választásról értekezett az ATV pénteki Egyenes beszédében a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke. A műsorban Márki-Zay sokadik alkalommal jelentkezett be Orbán Viktor kihívójának, az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének.

A politikus úgy fogalmazott: az ellenzéki pártok összefogásával 2022-ben rendszerváltást kell elérni Magyarországon. A műsorvezető, Simon András felvetette: ehhez szükség lesz egy integrálni képes, népszerű miniszterelnök-jelöltre.

„Én biztos vagyok benne, hogy lesz ilyen” – felelte Márki-Zay, nem rejtve véka alá, adott esetben – naná – magára gondol. Megismételte ugyanakkor, amit már többször is elmondott: a 106 választókörzetre kiterjedő ellenzéki előválasztás keretében tartaná indokoltnak az ellenzék közös kormányfőjelöltjének meghatározását.

E ponton került szóba a Medián kutatóintézet a napokban nyilvánosságra került februári felmérése, mely szerint az ellenzéki politikusok közül gyakorlatilag holtversenyben Karácsony Gergely főpolgármester és Márki-Zay számít a legkedveltebbnek. Az MMM elnöke ennek kapcsán szokásos fordulatát előhúzva úgy fogalmazott: ha eljön az idő, nem teheti meg, hogy elugorjon a feladat elől…

Karácsony Gergely óhatatlanul alkalmas személynek tűnik az ellenzék vezetésére – dobta fel a labdát a műsorvezető.

„Hát ő [Karácsony Gergely – a szerk.] nagyon szerényen úgy gondolja, hogy nem, én pedig úgy gondolom, hogy sem ő, sem én, sem más nem teheti meg azt, hogy ha bárikor rajtunk múlna az, hogy 2022-ben sikeres legyen a választás, akkor erre nemet mondjon. Tehát nyilván őbenne is nagyon sokan bíznak, nyilván bennem is sokan bíznak, és még nagyon sokakban, az egyetlen eldöntési lehetőség az egy előválasztás” – csapta le Márki-Zay, aki ismét félreérthetetlenül utalt rá, hogy ezen a bizonyos előválasztáson versenybe kíván szállni az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért. Ha már oly sokan bíznak benne… Többször megírtuk már, de ez a beszélgetés is világossá tette: a vásárhelyi politikus legfőbb célja és ambíciója az országos politizálás, a 2022-es választás, valamint az általa megálmodott miniszterelnökség…

A műsorban arról is beszélt, hogy ki nem lehet az ellenzék vezére: „Gyurcsány Ferenc és csapata”; minthogy Márki-Zay véleménye szerint nekik (mármint Gyurcsánynak és feleségének, Dobrev Klárának) nagyon nagy az elutasítottságuk.