Halászati, gazdasági és szociális kérdésekben is keresték Lázár Jánost

Sokan keresték fel Lázár János országgyűlési képviselőt csütörtök délelőtt Hódmezővásárhelyen. A fogadóórán többek között a tiszai horgászattal/halászattal, a vásárhelyi trianoni megemlékezéssel és gazdasági kérdésekkel kapcsolatban kérdezték a politikust.

A vásárhelyiek leginkább gazdasági kérdésekben keresték fel a fogadóóráján a képviselőt. Sokan kértek tőle segítséget a tanyavillamosítást érintően. Több mint 20 tanyatulajdonos vár arra, hogy a kormány támogató döntést hozzon ügyükben.

Voltak, akik az ipari park fejlesztésében szeretnének előrelépést, hiszen ott is elmaradások vannak. Többen szociális ügyben is érkeztek a Fidesz-irodába, és a horgászok is felkeresték a politikust. A kormány 2016-ban megtiltotta az üzemszerű halászatot a Tiszán, és a térségben több olyan család is él, akik ennek a kárvallottjai.

Azzal is szembesítettek, hogy az általunk hozott jogszabályok ma hogyan működnek Magyarországon. Egy félig legális piacból létrejött egy fekete világ. Ez egy nagyon nehéz kérdés. Ha valaki elmegy egy halászcsárdába, vagy tavi pontyot ehet, vagy feketén a horgászoktól felvásárolt tiszai pontyot fogyaszthat. A horgászok azonban örülnek annak, hogy a halászat megszűnt, annak reményében, hogy nő a halállomány a Tiszában” – mondta el Lázár János.

Halászati, gazdasági és szociális kérdésekben is keresték Lázár Jánost 1

Ezenkívül olyan polgár is felkereste a minisztert, aki arról szólt: tudomása szerint nincs Vásárhelyen olyan kezdeményezés, amely a trianoni békediktátumról való megemlékezést szolgálná. Ebben az ügyben javaslatot tettek Lázár Jánosnak.

A fogadóórára Kallai Árpád kórházigazgató is ellátogatott, és a koronavírussal kapcsolatban egyeztetett a képviselővel. Erről egy későbbi cikkünkben számolunk be.