A vásárhelyi Végletek lehet az Edda előzenekara

Tesó, ott a helyetek!” – hangzott az ígéretnek vehető mondat Pataky Attila szájából, mikor a vásárhelyi Végletek zenekar felhívta a figyelmét arra, hogy szívesen játszanának a májusi bulin az Edda előtt.

Szerda délután/este érkezett az Edda Művek a városba, hogy bejelentsék: május 9. napja a rock’n’roll-ról fog szólni Vásárhelyen. A közönségtalálkozón bárki kérdezhetett a zenekartól, amit a Végletek ki is használt. Török László, a banda basszusgitárosa feltette a kérdést, hogy van-e már helyi előzenekar, amire azt a választ kapta, hogy nincs. A basszeresnek több se’ kellett, egyből beajánlotta magukat, amire Pataky Attila, az Edda frontembere annyit mondott:  „Tesó, ott a helyetek!

A vásárhelyi Végletek lehet az Edda előzenekara 2

Szögi Ödön, a Végletek énekese elmondta, hogy egy tervezett akciót hajtottak végre. „Nagyon tiszteljük az Edda munkásságát, és nagy rajongói vagyunk a zenekarnak. Ezért is gondoltuk úgy, hogy megheckeljuk a közönségtalálkozót, és mi ajándékozzuk meg őket egy Végletek lemezzel. Úgy láttuk, hogy ez nagyon bejött Patakynak, talán azért, mert anno ő is így tolta az Eddát. Ha egy ajtón kidobták, visszament az ablakon” – fogalmazott az énekes.

Az ígéretet nem négyszemközt kapták a vásárhelyi zenészek, hanem a megjelentek, a nyilvánosság előtt, így nagy valószínűséggel tartják is a szavukat. A Végletek azonban leszögezte, hogy még „csak” egy ígéretet kaptak, még sok minden változhat. Az Edda menedzserével beszélgetve azt is sikerült elérniük, hogy kilátásba helyezzenek egy-két budapesti bulit is.

A vásárhelyi Végletek lehet az Edda előzenekara 1

A Végleteket egyébként az ország több pontjára hívták már zenélni, és a közeljövőben is több koncert le volt szervezve. Ezeket a koronavírus felülírhatja, és jelenleg is az egyeztetések folynak a szervezőkkel. A koncertekről a zenekar folyamatos tájékoztatást ad a Facebook oldalukon!