Magabiztos győzelemmel indult a megyei élvonalban a tavasz

Csongrádon lépett pályára szombaton a Hódmezővásárhelyi FC megyei I. osztályú csapata, amely mérkőzéssel a tavaszi szezon is megkezdődött a fiúk számára. Csapatunk már az első félidőben eldöntötte a pontok sorsát – olvasható a HFC honlapján.

Jó játékkal sikerült elkezdeni a tavaszi a megyei élvonalban, annak ellenére is, hogy a Hódmezővásárhelyi FC-ből többen is hiányoztak betegségek és sérülések miatt. Ennek ellenére a játékrész derekán Tóth József maradt fent egy szöglet utáni kavarodásnál és megszerezte a vezetést, alig 10 perc múlva pedig Pleszkán Tibor következett. Egy sarokrúgás után érkezett jól a beívelt labda, ami csatárunk fejéről a hálóban kötött ki. A gólgyártásnak viszont még nem volt vége, hiszen a 42. percben ismét Pleszkánon volt a sor, a fején pedig a labda, ami ekkor is remekül érkezett oldalról, duplázott, előnyünket pedig háromgólosra hizlalta. A középkezdés után nem sokkal pedig ismét rajtunk volt a sor, Katona György egy 25 méteres szóló végén köszönt be.

A fordulás után is megvoltak a lehetőségeink, újabb gólt azonban már nem szereztünk, ellenben a hajrában Fodor Bálint révén szépítettek a hazaiak.

Három ponttal indult tehát a tavasz a megyei első osztályban, így továbbra is őrizzük a második helyet. A Szegedi VSE és a Makó is nyerni tudta a hétvégi meccsét.

Csongrád-Kunság Aszfalt – Hódmezővásárhelyi FC 1-4 (0-4)

Csongrád megyei I. osztály, 14. forduló

HFC: Weszelovszky, Rau, Tóth, Bata, Koncz, Darida, Mezei, Katona, Mohácsi, Pleszkán, Orosz

Csere: Kandó, Kiss, Gyuris, Szabó I., Antal, Gyüre

Edző: Szűcs Róbert

Nyilatkozat: „A szimpatikus fiatal csongrádi csapat ellen 45 perc alatt eldöntöttük a lényegi kérdéseket. A második félidőben próbáltam mindenkinek lehetőséget adni.”

Forrás, fotó: hfc1912.hu