Jó reggelt, Vásárhely! 502

Sikerült átvészelni a hétfőt, jöhet a kedd! Ma hosszabb napos időszakokra számíthatunk, reggel, délelőtt néhol nyugaton lehet gyenge eső. Reggel helyenként gyengén fagyhat, délután 10-14 fokot mérhetünk.

Nézzük, mi történt tegnap:

Kiderült, Márki-Zay Péter mindenhez IS ért, így a koronavírushoz is. Pánikkeltéssel bizonyosan nem vádolható a koronavírus kapcsán, az már inkább felmerül, hogy bagatellizálná az új típusú vírus okozta járványt. A városi rendezvényt azért lefújta.

Ami a kórházakat illeti: a vásárhelyiben látogatási tilalmat rendeltek el, a makóiban pedig a szülészorvosok bérét a város fizeti.

Beszámoltunk róla, hogy Vásárhelyen tart lakossági fogadóórát Lázár János, illetve írtunk arról is, hogy elektronikai hulladékgyűjtés lesz Székkutason.

Összevont Tagozati Ülést tartott a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vásárhelyi szervezete hétfő délután. Az eseményen elhangzott: az idei is a digitalizáció éve lesz a gazdasági önkormányzat életében.

Székkutason már hagyomány, hogy a képviselő-testület férfi tagjai egy nagyszabású nőnapi rendezvénnyel lepik meg a településen élőket. Ez idén sem volt másként: Kautzky Armand és Udvarhelyi Boglárka lépett fel a Murgács Kálmán Művelődési Ház színpadán.

Ma az Ildikók ünneplik névnapjukat. Isten éltessen minden Ildikót!

Ezen a napon történt:

1940 – Megszületett Chuck Norris amerikai karate-világbajnok és színész

1535 – Tomás de Berlanga püspök felfedezte a Galápagos szigeteket

1852 – Amerikában kiadták az első papírpénzeket, 5, 10, 20, 50, 100, 500 és 1000 dolláros címletekben.

1956 – Peter Twiss beállította a repülés sebességi rekordját. 1,823 km/h (1,132 mph) sebességgel repült

Szép napot!