Klubtörténelem: megnyerte az alapszakaszt a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE

Hatalmas bravúrral legyőzte a címvédő pécsieket, így hibátlan mérleggel megnyerte az I. osztályú tollaslabda csapatbajnokság alapszakaszát a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE. A szegediek a rájátszásban, hazai pályán tehetik majd fel a koronát szezonjukra.

Klubtörténelmi tettet hajtott végre a hétvégén Pécsett a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE, ráadásul duplán: egyrészt a szegedi együttes először tudott bajnokit nyerni a címvédő házigazdák ellen, másrészt a sikernek köszönhetően megnyerték az I. osztályú csb alapszakaszát. A hatcsapatos élvonal rangadóján a Tisza SE 6–3-ra múlta felül a Multi Alarm SE-t.

– Ez hatalmas eredmény, a pécsi együttest emberemlékezet óta nem verte meg senki, minden játékosunknak jár a gratuláció. Persze bíztunk benne, hogy összejön, erre készültünk az egész szezonban, ám arra, hogy 6–3-ra tudunk nyerni, nem számítottunk. Ez úgy sikerülhetett, hogy Balázs fiam legyőzte egy olyan riválisát, akit még soha nem vert meg, illetve hogy mindkét férfi párosunk bravúrral hozta a saját találkozóját – értékelt Pápai Miklós klubvezető.

Az alapszakasz első helyéhez az is kellett, hogy a budapesti NKE SE és a debreceni Hajdú-Gabona DTC-SI ellen a papírforma szerint szintén győzött a szegedi gárda, így öt meccsen aratott öt sikerrel zártak az élen. Ez persze még csak félsiker: az érmeket a rájátszás végén osztják majd.

– Úgy szól a versenykiírás, hogy az alapszakasz győztese rendezheti meg a rájátszást, és már jeleztük is a szövetség felé, hogy örömmel fogadjuk a magyar tollaslabdázás elitjét Szegeden. A kiírt időpont március 21., szombat, a dobogós helyekért a pécsiekkel és a Fehérvár BSE-vel játszunk a Squash Club Szabadidőközpontban, a Károlyi Ákosról elnevezett tollascsarnokban. Mivel az alapszakasz eredményeit viszik magukkal a csapatok, elvileg lehetne számolgatni, de nekünk nem ez a célunk: hazai pályán, saját közönségünk előtt mindkét mérkőzést meg akarjuk nyerni, így akarunk bajnoki címet szerezni – tette hozzá Pápai.

A rájátszás pontos menetrendjét hamarosan elkészíti a Magyar Tollaslabda Szövetség.

A Goodwill Pharma Tisza Tollas SE hétvégi kerete, férfiak: Bálint Máté, Gellért Benedek, Kereszti Zoltán, Pápai Balázs, Pápai Bálint, Piliszky András, Didi Purwanto, nők: Febby Angguni, Bozsogi Anna, Dian Ayu Mayasari, Silvi Wulandari.

Multi Alarm SE–Goodwill Pharma Tisza Tollas SE 3–6

Tollaslabda, I. osztályú csapatbajnokság, Pécs.

A mérkőzések:

Szerecz Márton–Piliszky András 2:0

Gradwohl Dániel–Pápai Balázs 1:2

Tóth Henrik–Pápai Bálint 2:0

Kőrösi Ágnes–Silvi Wulandari 0:2

Madarász Réka–Febby Angguni 2:0

Gradwohl, Tóth H.–Kereszti Zoltán, Didi Purwanto 0:2

Szita Gergely, Szerecz–Bálint Máté, Piliszky 1:2

Madarász, Kiss Fanni–Dian Ayu Mayasari, Wulandari 1:2

Pytel Bence, Kőrösi–Purwanto, Angguni 0:2

 

További szegedi eredmények: NKE SE–Goodwill Pharma Tisza Tollas SE 0–9, Hajdú-Gabona DTC-SI –Goodwill Pharma Tisza Tollas SE 2–7.