Csodagyőzelem Bonyhádon!

A körülményeket ismerve a szezon egyik legnehezebb mérkőzése várt a Vásárhelyi Kosársulira március 6-án, pénteken a tavaly még Piros csoportos Bonyhád otthonában. A sérülések miatt megfogyatkozó keret és a bonyhádiak masszív hazai teljesítménye végett nem mi számítottunk esélyesnek – megmutattuk, hogy fel lehet borítani az erőviszonyokat!

A Kecskemét elleni, szerdai vereség – amely során Ságodi Róbert bokasérülés miatt hetekre kidőlt – után kilenc játékossal utazott Tóth Tamás csapata a Tolna megyei városba. Hargitai Krisztián, Kelemen Balázs és Molnár Bence maródi hármasa közül Molnárnak kellett leülnie a kispadra, hogy egyáltalán meglegyen a keret. A két juniorra, Balogh Lászlóra és Bodócsi Benjáminra így különösen nagy szerep hárult a rotációban (utóbbi életében először kezdett az NB I/B-ben), ám ahogy a kecskemétiek ellen, úgy Bonyhádon is maximálisan helytálltak.

Tegyük hozzá, nem volt könnyű meccs, annál szebb lett viszont a vége! A hét közben az Újpestet is megszorító bonyhádiak erős tengelyük, a Pupp, Somogyfoki, Tömösváry hármas pontjaival kezdtek, míg a mieinket a Varga testvérek parádéja repítette: az első negyedben 17 pontig jutottak, ez pedig azt eredményezte, hogy az 5. perctől szépen-lassan meglépett a kék mezes Kosársuli (19-23).

A második negyedben aztán tovább nyílt az olló, remek csapatjátékkal és jó asszisztokkal egy 9-0-s roham megnyugtató előnyt jelentett. A játékrész végén aztán Morgen Frigyes időkérésének hála összekapta magát a vendéglátó, a mieink keze sem remegett, így 43-40-es vásárhelyi vezetéssel mehettek pihenőre a felek.

A szünet után mindkét gárda rendezte védekezését, a mieinknél a Varga testvérek mellett a csapatkapitány lévén vezérként teljesítő Vuk Pavlovic, Perák Denis, Rostás Imre és Bálint Erik is hozzátette pontjait. Egy pillanatig sem hagyta a csapat vezetéshez jutni a bonyhádiakat, minden izgalom a hajrára maradt (55-58).

A jól dobó Kosársulit a zárónegyed derekán utolérte a Bonyhád, Maskaljevic triplájánál már a hazaiaknál járt az előny öt percre a végétől (67-66). Nem zuhant össze azonban Tóth Tamás legénysége, a szezonban oly sokszor jellemző higgadt és okos hajrát raktak össze, Rostás kosarai a legjobbkor jöttek, az utolsó 120 másodpercben ezzel párhuzamosan sokat rontott a Bonyhád, miközben a mieink pedig jól büntetőztek és lepattanóztak. Teljesen megérdemelten 81-77-re nyertünk, fontos és értékes sikert aratva a felsőházi rájátszás alakulása szempontjából! Varga Ákos dupla-duplával zárta a meccset.

NB I/B Zöld csoport, 26. forduló:

Bonyhádi KSE-Vásárhelyi Kosársuli 77-81 (19-23, 21-20, 15-15, 22-23)

Bonyhád Városi Sportcsarnok. Vezette: Horváth, Major, Téczely

Bonyhád: PUPP 16/6, Gébert 2, Baki 10, Tömösváry 9, SOMOGYFOKI 29

Csere: Maskaljevic 11/6, Rutkai -, Jakab –

Vezetőedző: Morgen Frigyes

Kosársuli: Bodócsi 2, VARGA Á. 24/12, VARGA Z. 19/9, Bálint 12, Perák 7

Csere: Acimovic -, PAVLOVIC 9, Rostás 8/3, Balogh –

Vezetőedző: Tóth Tamás

Tóth Tamás: “Két tartalékos csapat csatájából minimális különbséggel mi jöttünk ki jobban. Fizikális, férfias küzdelem volt, éppen ebből túl sok lepattanót szerzett a Bonyhád. A végjátékban higgadtabbak voltunk és úgy érzem, éppen ennyivel mi érdemeltük meg jobban ezt a győzelmet. Csalóka a Bonyhád helyezése, kiválóan felkészített társaság!”

Folytatás március 14-én, szombaton Egerben, a felnőttek mellett az U20 is játszik majd.

Hajrá, Kosársuli!  

Forrás: vasarhelyikosarsuli.hu