Győzelemmel hangolt a HFC

A hétvégén rajtol a labdarúgó megyei élvonal tavaszi szezonja. A Hódmezővásárhelyi FC idegenben kezd, Csongrádon lépünk pályára.

Január óta zajlik a lázas felkészülés a Hódmezővásárhelyi FC megyeegyes csapatának háza táján – sajnos néhányaknál ez a hajrára szó szerint így történt, így biztosan lesznek hiányzóink is hétvégén. Folytatódik a szezon, jöhet a tavaszi felvonás, amely bízunk benne, hogy kicsivel még az őszi szezonnál is jobb lesz, ugyanis továbbra is élnek bajnoki reményeink, hiszen csak három pont a lemaradásunk a SZVSE mögött.

A felkészülésen nyújtott teljesítményünk biztató, jól sikerült és hasznos mérkőzéseket játszottunk.

„A téli felkészülés elég jól sikerült. Az edzőmeccseinket többnyire megnyertünk, jól sikerültek ezek a találkozók. Ami szomorú, hogy az elmúlt időszakban a betegség is felütötte fejét az öltözőben, ami kicsit áthúzza a számításokat, Huszár és Bata is elkapott valamit. Povázsai a Gyulán szerzett sérülése miatt nem tud még játszani, de Bódai térdszalagja is meghúzódott, így az első heteket ő is kihagyhatja. A hétvégén nem a legerősebb összeállításban fogunk kezdeni, de ez nem szabad, hogy befolyásoljon minket. Egyébként is úgy készültünk, hogy bárki, bármikor bevethető legyen” – nyilatkozta Szűcs Róbert vezetőedző.

Az első tavaszi meccsen Csongrádon lépünk pályára és természetesen a pontokért utazunk. Ősszel meglehetősen magabiztosan, 3-1-re nyertünk ellenük, azonban most ők lesznek otthon és biztos nem adják magukat könnyen.

„Gyakorlatilag muszáj, hogy megnyerjük a mérkőzéseinket, így a Csongrád ellenit is. Nekem az sem mindegy, hogy milyen játékkal tesszük. Szeretném, ha a visszaköszönnének azok a dolgok, amiket gyakoroltunk, az új játékrendszerek. A Csongrádot persze sosem szabad leírni, otthon ráadásul mindenkire veszélyesek lehetnek. Kicsit megfiatalodtak, elment egy-két rutinos játékos tőlük, de nem biztos, hogy ez visszaveti őket. Sőt előfordul, hogy a fiatal játékosok sokkal jobban küzdenek mint az idősebbek, így nem számítok könnyű mérkőzésre” – fogalmazott a várakozásaival kapcsolatban vezetőedzőnk.

Szombaton 14:30-től tehát a Csongrád elleni mérkőzéssel indítjuk a megyeegyes tavaszt!