Egyházzenei áhitat a református ótemplomban 1

Történelmi előadások, festménybemutató, orgonakoncert és „léleképítő műhely” is szerepel a Hódmezővásárhely – Ótemplomi Református Egyházközség márciusi kulturális programkínálatában. A sokszínű eseménysorozat első „felvonásaként” vasárnap délután 3 órától Kiss Bálint (1772-1853) szentesi református lelkipásztor, békés-bánáti esperes életútjával ismerkedhetnek meg az érdeklődők a Zrínyi utcai gyülekezeti teremben.

A szentesi reformátusok nagymúltú elődjéről fia, ifj. Kiss Bálint festőművész készített portrét 1851-ben, melyet az ótemplomi gyülekezet nemcsak őriz, hanem az elmúlt hónapokban restauráltatta is a képet. Az izgalmas hátterű, helyreállított műalkotás bemutatására március 8-án 15 órai kezdettel kerül sor.

Gazdag márciusi, kulturális programkínálat az Ótemplomban 2

Március 12-én délután 5 órától folytatódik az Embermentők a 20. századi Magyarországon című történelmi előadássorozat: Slachta Margit (1884-1974) és Boldog Salkaházi Sára (1899-1944) szociális testvérek életét és embermentő tevékenységét Nagy Gyöngyi történész ismerteti.

Gazdag márciusi, kulturális programkínálat az Ótemplomban 1

Nemzeti ünnepünk előestéjén, március 14-én, szombaton 17 órától Dankos Attila Zoltán orgonaművész szólaltatja meg az ótemplom 120 éves hangszerét, a koncert műsorán Bach és Mendelssohn darabjai szerepelnek. A hónap végén Pax civitatis címmel Léleképítő Műhelybe várja az érdeklődőket Grezsa Ferenc pszichiáter, tanszékvezető professzor. A kéthavi rendszerességű sorozat soron következő foglalkozása március 23-án 18 órakor kezdődik a Református Ótemplomban. Valamennyi program díjtalanul látogatható.

Gazdag márciusi, kulturális programkínálat az Ótemplomban