Hegedűs: Márki-Zay akadályozza a kórház fejlesztését, már a betegekkel is szembefordult 3

Egy év múlva indulhat az emeletráépítés a vásárhelyi kórházban. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ vásárhelyi és makói intézményének főigazgatója a Rádió 7-nek elmondta, hogy két szint ráépítésével korszerű belgyógyászati és gyermekosztályt alakítanak ki.

Hozzátette, a beruházást nem támogatta a vásárhelyi önkormányzat, így a Magyarország – Románia határon átnyúló népegészségügyi pályázat hárommilliárd forintos magyar forrásából valósítják meg azt.

Közlése szerint a Szatmári Irgalmas Nővérek Egyesülettel közösen indított, egészségügyi szűréseket, eszközbeszerzést, képzést is lehetővé tevő projekt 2022 júliusának végén zárul. A vásárhelyi kórházban csak jövőre indul az emeletráépítés, miután a közbeszerzések lezárultak és a kivitelezési terv is elkészül.

Kallai Árpád erről részletesen így nyilatkozott: „Terveink szerint a jövő tavaszra fog elindulni a munka. Terveink szerint az épületben is munka fog zajlani, hiszen a járóbeteg szakrendelő működni fog, miközben az építkezés, emeletráépítés zajlik. Ez egy érdekes kihívás lesz a mérnökök és a kivitelezők részére.”

Forrás: radio7.hu