A hét embere: Benkő Zsolt szerint a jó politikus emberséges, nem aláz, és nem szít gyűlöletet

Vásárhelyen a villamosenergia-rendszer, a buszvárók és a földutak állapota is téma volt Benkő Zsolt Sóshalmi Olvasókörben tartott fogadóóráján.

A fideszes önkormányzati képviselő a Rádió 7-nek elmondta, hogy a környékbeli tanyákban a legtöbbeknek a villamos-hálózat állapota okoz gondokat az áram-ellátásban, illetve többen fontolgatják a napelemes rendszer kiépítését is.

Hozzátette, tőle elsősorban a pályázati lehetőségek felkutatását, illetve a szolgáltatóval való kapcsolatfelvételt kérték az érintettek. Közlése szerint négy buszmegállónál lenne igény a 47-es út mentén fedett buszváró kialakítására, mert az utasok, így az iskolás gyerek is jelenleg ki vannak téve az időjárás viszontagságainak. Ennek megoldását az önkormányzattól kéri majd Benkő Zsolt. Emellett a sóshalmiak szeretnék, ha a külterületi utakat is rendbe tenné az önkormányzat.

Benkő Zsolt erről részletesen így beszélt: „Szóba került a külterületi utak karbantartása. A sóshalmiak bíznak benne, hogy ez is a tavaszi időszakban, március második felétől vagy április elejétől elindul. Jeleztek egy-két utat, ami nagyon rossz állapotban van, és majd kérik azoknak a gréderezését, illetőleg egyáltalán a kijelölését, mivel van olyan útszakasz, amely már meg sem közelíthető, mert olyan szinten elszántották a gazdálkodók.”

Forrás: radio7.hu
Fotó: Archív