Vásárhelyi Fidesz: a város magára maradt, polgármestere sincs 2

Két éve leállt Hódmezővásárhely fejlődése, és a legnagyobb probléma, hogy Márki-Zay Pétert minden jobban érdekli, mint a település sorsa – hangzott el kedden a Fidesz évértékelőjén, amit annak kapcsán tartottak, hogy két esztendeje, 2018. február 25-én került a politikus a település élére.  

Havasi Katalin hangsúlyozta, két év egy parlamenti ciklus fele, és azért tartják az évértékelőt, hogy megnézzék, ez alatt az idő alatt jobb hellyé vált-e Hódmezővásárhely.

Vásárhelyi Fidesz: a város magára maradt, polgármestere sincs

– A polgármester legnagyobb ígérete az volt, hogy a szeretet hatalmát, a békét és az együttműködést hozza a városba – elevenítette fel a Fidesz elnöke, aki szerint azonban soha nem látott megfélemlítés és megosztottság tapasztalható Vásárhelyen.

Hozzátette, aki szembe megy Márki-Zay Péter véleményével, az meghurcolásra számíthat, legyen az kormánypárti támogató, pedagógus vagy egyházi személy. – Tavaly ősszel kirúgták az összes városi cégvezetőt, és olyan mértékű tisztogatás történt, amit csak a legsötétebb kommunista időkben láthattunk. A szeretet hatalma helyett a hatalom szeretete jött el – mondta Havasi Katalin.

Vásárhelyi Fidesz: a város magára maradt, polgármestere sincs 3

Cseri Tamás ezt azzal egészítette ki: a város semmit nem fejlődött az elmúlt két évben, ugyanis mindössze három sikeres pályázatot tudott beadni az önkormányzat.  – 2016 és 2018 között ugyanennyi idő alatt az Almási István vezette város 79 pályázatot nyert el, mintegy 50 milliárd forint értékben – szemléltette a Fidesz-frakció vezetője. A képviselő szerint Márki-Zay Péter a Modern Városok Programot is ellehetetlenítette, hiszen utoljára 2018 februárjában hívott le a település ezzel kapcsolatos forrásokat.

– Minden többe kerül, amit elsősorban a sportszervezetek éreznek meg. A focisták, az úszók és a vívók is érzik a megszorításokat, de a nyugdíjasok számára elkülönített 70 millió forintos keret is 30-ra csökkent. A polgármester bebizonyította, hogy rossz gazdálkodó, hiszen a városnak se jövőképe, se pénze nincs, üres a kassza – jelentette ki Cseri Tamás.

Vásárhelyi Fidesz: a város magára maradt, polgármestere sincs 5

Hegedűs Zoltán felidézte, ugyan visszavonult az aktív politizálástól, azonban két éve ő adta át a várost az új polgármesternek. – Akkor 1,5 milliárd forint készpénzzel és 156 milliárd forint elnyert fejlesztési forrással rendelkezett a település – emlékeztetett a volt alpolgármester.

Hozzátette, Márki-Zay Péter nem tartotta be az ígéreteit, például azt, hogy külföldről hazacsábítja a vásárhelyi fiatalokat. – Helyettük Pakisztánból, Ukrajnából és Indiából érkeznek vendégmunkások a nagy cégekhez, hogy letörjék a vásárhelyi béreket. A polgármester pedig még üdvözölte is ezt a dolgot – emelte ki az egykori politikus, aki szerint azonban a legnagyobb probléma, hogy a település vezetőjét minden jobban érdekli, mint Hódmezővásárhely.

Vásárhelyi Fidesz: a város magára maradt, polgármestere sincs 6

– Hétről hétre az országos politikai vágyait kergeti, és próbálja elhitetni, hogy rajta múlik a 2022-es kormányváltás. Vásárhely ezért magára maradt, polgármestere sincs – jelentette ki Hegedűs Zoltán. Azzal zárta mondandóját: amíg Márki-Zay hívei ma este pezsgőt bontanak, és ünnepelnek az évforduló alkalmából, addig a többi vásárhelyi aggódva tekint a város jövőjére.

Fotók: Gémes Sándor