A lavina áldozatára emlékeztek – Svájcban halt meg a vásárhelyi férfi

Futást, kerékpározást szervezett Kis János futóbarát Baricsa János emlékére. A táv a vásárhelyi strandtól az algyői hídig tartott, ahol a résztvevők egy-egy szál virágot dobtak a folyóba.

Mint korábban megírtuk, tavaly február 14-én, a svájci Alpokban egy lavina maga alá temette a hódmezővásárhelyi, akkor 42 éves Baricsa Jánost. A férfi holttestét félévvel később, 2019. augusztus 5-én szabadították ki a hegyimentők a hó és a jég fogságából. Szülei hazahozatták, Vásárhelyen temettették el. Barátai sem feledték el, futást szerveztek az emlékére a vásárhelyi strandtól az algyői hídig.

– Nagyon jó barátom volt Baricsa János. Ő is ugyanolyan szemszögből látta a világot, mint én. Kereste az ismeretlent és soha nem állt be a sorba. Vágyta a szabadságot, amit a magas hegyek, a futás, a tenger, a kerékpározás jelentette számára – mondta Kis János futóbarát, a rendezvény főszervezője.

– János kivételes ember volt. A szüleitől mérhetetlen nagy szeretetbombát kapott útravalóul, ami egész életén át kitartott. János mindig derűs volt, soha semmit nem adott fel.

Mintegy 20 futó vett részt a rendezvényen. Sokan, idősebbek is, kerékpárral teljesítették a túrát. János szülei és a fia is jelen volt. Az algyői hídról mindenki egy szál virágot dobott János emlékére a Tiszába.

Kis János elmondta, minden évben megszervezi a futást. Bárhol legyen is a világban, hazajön erre az időpontra.

Forrás, fotó: delmagyar.hu